ПОСЛАСТИЦА САВРШЕНА ЗА СВАКО ДОБА ДАНА: Направите сочан колач са орасима (ФОТО/ВИДЕО)
УКУСНА посластица за целу породицу
Колач са орасима - састојци:
1 јаје
100 г гриза
200 мл јогурта
2 кашике шећера у праху
50 мл маслиновог уља
1 кашика масти
1 прашак за пециво
корица лимуна
Колач са орасима - надев:
200 г млевених ораха
2 кашике шећера у праху
2 кашике сусама, може мало испечен
1 кашичица цимета
1 кашика киселе павлаке
Колач са орасима - припрема:
Јаје мало жицом умутити, па додати наведене састојке за бисквит и замесити тесто. Одвојити једну мању лоптицу, а остало поделити на два дела.
Први део развући оклагијом величине плеха, па поставити на дно. У орахе убацити шећер у праху, сусам, цимет и павлаку. У то додати одвојено мало парче теста, па рукама добро сјединити.
На фолију развући величину плеха. Преко доњег дела у плех ставити развијен надев од ораха, а преко ораха други део развијеног теста. Посећи ножем на коцке и пећи на 190 степени 45-50 мин. Печен поново ножем исећи по сеченим деловима.
Прелив
У шерпу ставити 150 г шећера и 100 мл воде. Додати насечену мандарину и нацедити пола лимуна. Скувати сируп па га прохладити и прелити прохлађен колач да лепо упије. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)