БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)

23. 03. 2023. у 18:00

Данас нам бака даје одличан савет како да будете практичне у кухињи

БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

ВИШЕНАМЕНСКО ТЕСТО - потребно је

300 мл млека

1 кашичица шећера
50 гр маслаца
15 гр квасца
2 жуманца
550 гр брашна
соли мало
корица лимуна

Foto: Bakina kuhinja

 

ВИШЕНАМЕНСКО ТЕСТО - припрема

Замесити тесто од наведених састојака па оставити да одмори око 30 мин. покривено. Вадити од теста куглице 50 гр величине, па их у рукама обликовати у лоптице и стављати у послужавник на пек папир облик квадрата.

Покрити да одморе око 30 мин. Дршку од варјаче умочити у уље и бушити сваку крофну по средини. Пржити на тихом и дубоком уљу.

Foto: Bakina kuhinja

 

Мени је остало теста, па сам направила кифлице. Тесто развући оклагијом у што већи круг, па га исећи на троуглове и увити у кифле.

Покрити да одстоје и пећи на 200 степени 30 мин.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО)

ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)

"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."

22. 01. 2025. у 14:15

Коментари (0)

СРБИН ЈЕ СВЕТСКО ЧУДО: Ово је списак најбољих фудбалера света у последење три године по броју голова