ПОРОДИЦИ НА ДАР: Рецепт за невероватну погачу (ФОТО/ВИДЕО)
ДОМАЋИЦЕ, пажња!
Одличан избор уколико посећујете породицу и пријатеље и желите да им донесете знак пажње.
Погача - састојци:
400 мл млека
100 мл млаке воде
20 г свежег квасца
700 -750 г брашна
1 јаја
1 кашичица шећера
мало соли
маслиново уље за премазивање листова теста
жуманце за премазивање
мало сусама
кима
крупне соли
Погача - припрема:
У води измрвити квасац, додати шећер, па кад запени сипати у чинију и додати јаје и умутити жицом. Додати млеко и полако брашно, со, да се добије мекше глатко тесто (око 700 -750 г) брашна. Тесто оставити да одмори 30 минута, а онда га истрести на радну површину.
Од теста исећи 9 комадића, 8 исте величине, један да је мало мањи. Сваки део теста развити на око 16 цм у пречнику. Слагати по 4 листа један на други, сваки лист премазати маслиновим уљем осим последњег.
Мало рукама притиснути, па га исећи на 8 троуглова, али не сасвим, око 2 цм оставити од обруча. Зарезати сваки троугао, па шпиц провући кроз прорез и вратити назад у плех према ивици тепсије величине 27 цм у пречнику.
Развити и друге четири лоптице, сећи их на осам троуглова, али сад се сече до краја. Такође засећи као и први део с тим што се троуглови ређају између савијених делова теста тако да се равни део ставља према центру, а шпиц ка ивици. Задњи део направити лоптицу и ставити у средину. Покрити да порасте, па премазати жуманцетом у које сте ставили 1 кашику млека и уља. Посути семенкама.
Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 50 минута. Пред крај покрити фолијом да не изгоре горњи делови.
Уживајте у Вашем ремек-делу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)