ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ВИДЕО)
КОЛАЧ ТОРТА коју су правиле наше баке фантастична је посластица
Уколико сте у потрази за новим рецептима имамо једну стару посластицу коју ће волети сви укућани.
Потребно је:
За бисквит:
- 150 г шећера (може мање)
- 100 г маслаца
- 150 г млевених ораха
- 50 г брашна
- 4 беланца
За жути део потребно:
- 4 жуманца
- 100 г шећера у праху
- 2 ванилин шећера
За крем је потребно:
- 100 мл млека
- 1 кашика шећера
- 50 г маслаца
- 100 г чоколаде
- 2 ванилин шећера (треба 100 г шећера)
- 100 г млевених ораха
Припрема:
Одвојити жуманца у два суда, па умутити омекшан маслац са шећером. Затим додати млевене орахе и брашно.
На крају убацити умућена беланца и измешати. Пећи на 180 степени Ц око 15 мин. Миксером умутити жуманца са шећером, па кад бисквит буде пола печен извадити и прелити жуманцима и вратити у рерну на још сат времена на 100 степени Ц.
Скувати млеко, додати шећер, а потом убацити чоколаду, маслац и млевене орахе. Кад је колач печен распоредити преко жутог дела колача.
Посути сецканим и млевеним орасима. Потпуно охлађен сећи у облику полумесецеа.
Уживајте у прелепој колач торти, која се топи у устима.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 17:30
ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)