РЕЦЕПТ КОЈИ СЕ НАЈВИШЕ ТРАЖИ НА ИНТЕРНЕТУ: Данас припремамо лазање (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

22. 03. 2023. у 16:38

ОДЛИЧАН домаћи рецепт за лазање

РЕЦЕПТ КОЈИ СЕ НАЈВИШЕ ТРАЖИ НА ИНТЕРНЕТУ: Данас припремамо лазање (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Уколико не знате шта данас да припремите за ручак, обрадујете укућане јелом које сви воле, а припремите га по домаћој рецептури.

Лазање - састојци:

коре лазања
200 гр млевеног меса
100 гр сувог (шунка)
1 веза младог црног лука
1 веза белог лука
50 мл уља
1 јаје
со, бибер

За бешамел сос:

30 мл уља
2 кашике брашна
450 мл воде или млека
3 чена белог лука
бибер
со или суви зачин
першунов лист

Лазање - припрема:

На уљу пропржити сецкан црни и бели лук, додати на коцкице шаргарепу, па кад се упржи додати млевено месо и још мало пржити.

Додати со, бибер и першунов лист. У шерпу сипати уље, додати 2 кашике брашна, па пржити да порумени. 

Фото: Приватна архива

 

Додати дробљен бели лук, и још мало пржити. Додавати воду да буде ређи сос. Убацити рендан пармезан (качкаваљ), посолити, побиберити и додати сецкани першун. Мању тепсију  премазати уљем. Листове лазања барити око 2 минута и осушити мало крпом.

Поређати на дно тепсије 2-3 листа лазање, па убацити неколико мањих кутлача соса. Поновити још једном исто. На средину истрести надев, додати сос, и лазање. Завршавамо са сосом. Пећи на 200 степени Ц око 60 мин да се добро зарумени. Врхунско!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ОСТВАРИЛИ СМО ЦИЉ, ПОБЕДИЛИ СМО: Филип Петрушев задовољан после победе над Данцима