РЕЦЕПТ КОЈИ СЕ НАЈВИШЕ ТРАЖИ НА ИНТЕРНЕТУ: Данас припремамо лазање (ФОТО/ВИДЕО)
ОДЛИЧАН домаћи рецепт за лазање
Уколико не знате шта данас да припремите за ручак, обрадујете укућане јелом које сви воле, а припремите га по домаћој рецептури.
Лазање - састојци:
коре лазања
200 гр млевеног меса
100 гр сувог (шунка)
1 веза младог црног лука
1 веза белог лука
50 мл уља
1 јаје
со, бибер
За бешамел сос:
30 мл уља
2 кашике брашна
450 мл воде или млека
3 чена белог лука
бибер
со или суви зачин
першунов лист
Лазање - припрема:
На уљу пропржити сецкан црни и бели лук, додати на коцкице шаргарепу, па кад се упржи додати млевено месо и још мало пржити.
Додати со, бибер и першунов лист. У шерпу сипати уље, додати 2 кашике брашна, па пржити да порумени.
Додати дробљен бели лук, и још мало пржити. Додавати воду да буде ређи сос. Убацити рендан пармезан (качкаваљ), посолити, побиберити и додати сецкани першун. Мању тепсију премазати уљем. Листове лазања барити око 2 минута и осушити мало крпом.
Поређати на дно тепсије 2-3 листа лазање, па убацити неколико мањих кутлача соса. Поновити још једном исто. На средину истрести надев, додати сос, и лазање. Завршавамо са сосом. Пећи на 200 степени Ц око 60 мин да се добро зарумени. Врхунско!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИЗУЗЕТНО ЛАКО: Најједноставнији рецепт за пуњене паприке
07. 02. 2023. у 18:00 >> 11:04
ОВО ЋЕТЕ ВОЛЕТИ: Шуфнудле са жалфијом на бутеру - прсте да полижете! (ФОТО)
04. 03. 2023. у 18:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)