УЗ ОВАЈ РЕЦЕПТ НЕ МОРАТЕ ДО ПЕКАРЕ: Умесите најукуснију погачу (ВИДЕО)
ПРАВА домаћа погача
Направите традиционалну погачу чији ће вас укус одушевити.
Домаћа погача - састојци:
800 гр брашна
500 мл млека
1 јаје
50 мл маслиновог уља
20 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
За премаз:
1 жуманце
кашика млека
мало уља
семенке, крупна со
Домаћа погача - припрема:
Растопити квасац у млаком млеку, додати шећер да запени. Додати јаје, уље и мало жицом умутити. Додати остатак млека, брашно по мало и со. Мешати варјачом, излупати тесто.
Додати све брашно и замесити глатко тесто, покрити фолијом и крпом да одмори 30 мин на собној температури..
Тесто изврнути на сто који сте мало намазали уљем. Исећи га на 4 једнака дела и једно мање. Лоптице направити руком и покрити још мало.
Веће лопте развити у квадрат исећи по средини на траке не сасвим до краја. Одозго увијати у кифлу и савити у круг. У средину ставити мале лоптице од теста.
Ређати у округли плех 28 цм пречника који сте подмазати уљем. Погачу одморити па је премазати са жуманцетом у који сте ставим кашику млека и мало маслиновог уља. Посути сусамом и крупбном сољу. Пећи на 180 степени 50-60 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШТРУДЛИЦЕ И УШТИПЦИ: Преукусна посластица коју сви обожавамо (ФОТО/ВИДЕО)
11. 03. 2023. у 17:36
ХРСКАВА ПОСНА ПИТА: Пециво које се топи у устима (ФОТО/ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 15:00
КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋЕ КИСЕЛО МЛЕКО? Потребна су вам само три састојка (ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 12:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)