НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)

Novosti online

15. 03. 2023. у 15:00

МАЛО другачија погача од оних на које смо навикли

НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)

Фото: Бакина кухиња

КЛУПКО ПОГАЧА - потребно је:

400 мл воде

20 г квасца
1 кашичица шећера
580-600 гр брашна
соли, мало уља
сусам

Фото: Бакина кухиња

 

КЛУПКО ПОГАЧА - припрема:

У млаку воду измрвити квасац, додати шећер, па кад квасац запени додати мало уља, брашно, со и замесити глатко тесто. Покрити да порасте, па га истрести на сто који сте мало премазали уљем. Поделити на четири дела и сваки део увити у лопту и оставити још мало да се одмара.

Сваку лопту развити танко, премазати мало уљем и исећи на узане траке. Сваку траку увити у ваљак и ређати на сто.

Фото: Бакина кухиња

 

Увијати ваљак око прстију, као кад мотате клупко. Задњу лопту развити и премазати уљем и посути сусамом и кимом. Исећи као и претходне и увити одозго преко увијених трака и формирати велико клупко.

Оставити га у плеху и покрити. Премазати уљем и пећи на 180 степени 50 минута. Покрити врућу погачу крпом да мало омекне. Фина, декоративна, мирисна и мекана погача. Уживајте.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

СКАНДАЛ: Кристијано Роналдо ишао код пластичног хирурга због своје мушкости, али увећање није платио - и сада мора на суд!?