УВЕК ЋЕТЕ ИМ СЕ ВРАЋАТИ: Омиљене чоколадане коцке свих домаћица (ФОТО/ВИДЕО)
ФАНТАСТИЧНА посластица идеална за уживање
Чоколадне коцке се припремају брзо и једноставно и због тога су идеално решење уколико вам долазе гости.
Чоколадне коцке - састојци:
За светли део:
2 јаја
100 гр брашна
50 гр шећера
50 мл уља
50 мл млека
1/2 прашка за пециво
За чоколадни део:
2 јаја
50 гр шећера
100 гр брашна
1/2 прашка за пециво
50 мл уља
50 мл млека
1 пуна кашика какаа
50 гр сувог грожђа (потопљено у руму)
За прелив:
сок од 3 наранџе
100 гр чоколаде
300 гр џема од кајсија или по жељи
Чоколадне коцке - припрема:
Прва кора
Умутити јаја са шећером, додати брашно и прашак за пециво, уље, млеко и све добро изједначити. Разлити у подмазан плех 35x25 цм. Пећи на 200 степени Ц око 20-25 мин.
Друга кора
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво и какаом просејано. Додати уље, млеко, суво грожђе и све изједначити. Пећи и овај бисквит исто као први.
Први светли бисквит прохлађен пресећи на пола. Ставити једну половину у послужавник, прелити соком, па премазати џемом.
На њега додати тамни део (њега не сећи) ,прелити соком и премазати џемом и ставити други светли део. Добро притиснути рукама. Прелити чоколадом и оставити у фрижидер пар сати.
Уживајте у врхунском укусу!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 17:30
ГОДИНАМА ИСПРОБАН И ПРОВЕРЕН РЕЦЕПТ: Данас правимо чајне кексиће са медом (ВИДЕО)
06. 03. 2023. у 21:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)