АКО ВОЛИТЕ ЈАБУКЕ, ОВО ЈЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА ВАС: Брз и једноставан рецепт (ВИДЕО)

Novosti online

14. 03. 2023. у 15:00

ЗА све љубитеље јабука

АКО ВОЛИТЕ ЈАБУКЕ, ОВО ЈЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА ВАС: Брз и једноставан рецепт (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Потребно је:

  • 3 јајета
  • 3 кашике шећера
  • 4 јабуке
  • 2 кашике брашна
  • 100 г млевених ораха
  • 50 г сувог грожђа
  • корица лимуна
  • 30 мл уља

Припрема:

Јабуке ољуштити и извадити средину. У плех 35x25 посути на дну мало шећера, једно три кашике. Јабуке напунити млевеним орасима и поређати на шећер. Пећи на 200 степени око 40 минута.

Умутити јаја, додати брашно и две кашике млевених ораха, корицу лимуна и суво грожђе као и мало уља. Све изједначити. Ставити на печене јабуке па вратити још 20 минута да се колач допече.

Печен колач охладити па изврнути на послужавник тако да јабуке буду одозго. На охлађен колач додати шлаг или умућену слатку павлаку.

Вратити у фрижидер неколико сати.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ПОСТАВЉАМО НОВЕ СТАНДАРДЕ! Лажна држава Косово запањила свет! Ово је њена жалба на казну УЕФА за бежање с терена у Румунији