КРАЉИЦА МЕЂУ ЧОКОЛАДНИМ ТОРТАМА: Данас правимо Реформу (ВИДЕО)
ПРАВА торта за празничне дане, а и једна од омиљених већине људи
ТОРТА РЕФОРМА - Потребно је:
16 јаја
250 гр маслаца (може маргарин)
300 гр млевених ораха
150 гр шећера у праху
4 кашике брашна
2 крем шлага од чоколаде за украшавање
ТОРТА РЕФОРМА - Припрема:
Умутити 8 беланаца са 50 гр шећера у чврст шне, додати 2 кашике брашна и 100 гр млевених ораха.
Добро изједначити и истрести у плех од рерне обложен пек папиром. Пећи 15-20 мин. на 180 степени Ц. За другу кору умутити поново исто и испећи још једну корицу, па кад се прохладе пресећи на пола да се добију 4 корице.
У преостала жуманца додати 50 гр шећера у праху, па их пенасто умутити и ставити на пару да се згусну. Пред крај додати 200 гр чоколаде и изједначити. Склонити са паре и добро охладити.
И маслац пенасто умутити, па га сјединити са чоколадним делом. Добро миксером све измиксати, да се добије фина пенаста крема.
Сваку корицу премазати кремом осим последње. Оставити крема мало за делове са стране.
Умутити шлаг крему и украсити шприцом, посути чоколадним мрвицама.
Добро охладити. Најбоље је да направите дан раније и да онда уживате у најбољој чоколадној торти.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКИ СУНЦОКРЕТ: Врхунска погача-пита са кремом и кикирикијем (ФОТО/ВИДЕО)
17. 02. 2023. у 15:00
СОЧНИ КОЛАЧ ПРЕЛИВЕН ЧОКОЛАДОМ: Посластица после које ћете полизати прсте (ФОТО/ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 12:03 >> 18:06
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)