ПОСНИ ОБРОК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ БЕЗ ХЛЕБА: Данас правимо пуњени кромпир (ФОТО/ВИДЕО)
Једноставан рецепт, који се брзо и лако припрема
Идеалан избор за посни оброк који је веома хранљив и укусан.
Пуњени кромпир - састојци:
300 гр спанаћа
1 шаргарепа
1 мала главица црног лука
3 чена белог лука
600 гр кромпира
целеров лист
уље, со, бибер
Пуњени кромпир - припрема:
Спанаћ исећи на резанце. Кромпир и шаргарепу скувати, не сасвим. Лук уситнити, додати мало уља, па га пропржити и додати спанаћ, сецкану шаргарепу, сецкан бели лук, со, бибер и сецкан целер.
Све измешати. Кромпир огулити и пресећи на пола, па га издубити. Издубљен део кромпира мало виљушком издробите, па убаците у спанаћ измешајте и пуните кромпир.
Одозго иду колутови парадајза. Посолити парадајз и премазати уљем. Пећи у рерни на 220 степени око 30 минута да се мало запече. Одличан оброк без хлеба, веома здрав.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45
ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 21:00
НИЈЕ ВАМ ПОТРЕБАН КОТЛИЋ: Савршен рибљи паприкаш у шерпи (ФОТО/ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 13:05
НИЈЕ ГИБАНИЦА, А НИЈЕ НИ ПИТА: Необичан рецепт коме ћете се враћати (ВИДЕО)
19. 02. 2023. у 15:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)