СЛАТКИШ КОЈИ СЕ ПРАВИ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Ако волите наранџе - ово је колач за вас (ВИДЕО)
КОЛАЧ са наранџом, џемом и чоколадом се прави брзо и једноставно
Потребно је мање од пола сата да спремите колач са наранџом, џемом и чоколадом.
Рецепт за слаткиш са наранџом
- 4 јаја
- 100 г шећера (може мање)
- 100 мл млека
- 50 мл уља
- 220 г брашна
- 1 прашак за пециво
- 2 наранџе
- 50 г путера
- 50 г чоколаде
- 3 кашике џема од кајсија (може и други)
- 100 г чоколаде за глазуру
Припрема:
Бисквит
Умутити јаја са шећером (ја сам ставила 1 кашику шећера). Додати брашно и прашак за пециво, уље, млеко и добро изједначити. Излити у плех од рерне. Пећи на 200 степени око 20-25 минута.
Надев
Прохладити и пресећи на пола. Једну половину измрвити. 50 гр чоколаде истопити са маслацем и изједначити и додати у измрвљени бисквит.
Наранџе добро опрати, изрендати и исцедити сок и убацити у бисквит издробљен. Додати и пуне 3 кашике џема и све добро изједначити и миксером измутити.
Надев распоредити на други бисквит и прелити колач чоколадом. Добро охладити, а онда сећи на коцке. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45
КРЕМАСТИ РИЖОТО МИЛАНЕЗЕ: Брзо и укусно јело идеално за лагани ручак (РЕЦЕПТ)
19. 02. 2023. у 12:30
ЈЕДНА ОД НАЈЛАКШИХ ТОРТИ: Воћна посластица са бананама (ВИДЕО)
13. 02. 2023. у 18:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
МАНАСТИР ОРГАНИЗУЈЕ ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Док свет умире под Содомом и Гомором, отац Арсеније: "Места су ограничена, неопходна резервација"
У СВЕТИЊИ надомак Мионице, "најлуђа ноћ" постаје прилика за духовну обнову и литургијско славље, далеко од греха и световних искушења, кроз молитву, причешће и смирење, док свет издише под теретом "греха, блуда и Содоме".
25. 11. 2024. у 14:11
Коментари (0)