СОЧНИ КОЛАЧ ПРЕЛИВЕН ЧОКОЛАДОМ: Посластица после које ћете полизати прсте (ФОТО/ВИДЕО)

22. 02. 2023. у 12:03 >> 18:06

ОВАЈ рецепт обожаваће сви сладокусци

СОЧНИ КОЛАЧ ПРЕЛИВЕН ЧОКОЛАДОМ: Посластица после које ћете полизати прсте (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

За спремање колача није потребно много времена, а имаћете укусну посластицу кад год пожелите.

Сочни колач са чоколадом - састојци:

3 јајета
3 кашике брашна
1 кашичице прашка за пециво
100 гр сувог грожђа
100 гр милка чоколаде
200 мл слатке павлаке
50 мл уља
корица лимуна и наранџе

Сочни колач са чоколадом - припрема:

Умутити јаја, додати брашно са прашком за пециво (просејати), додати суво грожђе, уље и све изједначити. 

Мањи плех подмазати уљем и посути брашном, па излити тесто и изједначити. Пећи на 200 степени око 35 мин. 

Мало прохладити и исећи на коцке и мало чачкалицом избоцкати. Слатку павлаку угрејати до врења и убацити коцке чоколаде и истопити.

Склонити са шпорета па мало миксером изједначити. Прелити колач да лепо упије. Сасвим прохладити и сладити се.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП: Зеленски је требало да се преда Русима! Они су ВЕЋ МРТВИ, градови су рушевине, а Бајден је сам себи требало да потпише ПОМИЛОВАЊЕ

ТРАМП: Зеленски је требало да се преда Русима! Они су ВЕЋ МРТВИ, градови су рушевине, а Бајден је сам себи требало да потпише ПОМИЛОВАЊЕ

"ТО СУ људска бића, на милионе масакрирају на том бојишту. Они су већ мртви, а градови, ти градови су попут рушевина."

24. 01. 2025. у 16:53 >> 16:53

Коментари (0)

СНАЖАН ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИО ГРЧКУ: Епицентар на омиљеном летовалишту