ХРСКАВА ПОСНА ПИТА: Пециво које се топи у устима (ФОТО/ВИДЕО)

ИДЕАЛНО за дане поста.

ХРСКАВА ПОСНА ПИТА: Пециво које се топи у устима (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Пита са јабукама, орасима, циметом, сувим грожђем... Права посластица за дане поста.

Састојци за посну питу

  • 8 танких готових кора
  • 2 веће јабуке
  • 50 г сувог грожђа
  • 100 г сецканих ораха
  • мало цимета
  • уље

Припрема:

Јабуке изрендати, посути циметом, сецканим орасима и сувим грожђем и изједначити. Коре исеците да буду четвртасте премажите мало уљем и пресавите на пола, па опет још једном.

Окрените према себи угао, па одвојте листове на горе. Затим је целу окрените наопако. Једну кашику надева ставити на средину окренуте коре савите прво леву, па десну страну преклопите.

Горњи крај у врху ушушкајте фишек.

Плех подмажите уљем, па ређајте у плех. Премажите целу уљем и пеците на 200 степени Ц око 25 мин. да порумене. По жељи поспите прах шећером и ванилин шећером.

Пита је без шећера, нема га у филу, а ви додајте себи по жељи меда или шећера колико желите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

Стигла вам је једна 110 година стара порука са фронта