УКУС ДЕТИЊСТВА: Рецепт за посне ванилице са орасима (ВИДЕО)

Novosti online

13. 03. 2023. у 12:00

МОЖЕМО већ данас да их спремимо

УКУС ДЕТИЊСТВА: Рецепт за посне ванилице са орасима (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Испробајте рецепт за посне ванилице који ће вам вратити укус детињства.

Посне ванилице - састојци:

100 г посног маргарина
250-300 г брашна
100 г млевених ораха
100 г млевеног шећера
1 ванилин шећер
1/2 прашка за пециво
корица лимуна
мало џема
прах шећер за посипање ванилица

Посне ванилице - припрема:
 

Умутити маргарин са прах шећером (100 г) пенасто. Додати брашно са прашком за пециво (мени је отишло 250 г брашна). Затим додати орахе, корицу лимуна и ванилин шећер. 

Замесити тесто да буде глатко. 

Развити оклагијом за пола цм и вадити чашицом за ракију мале кругове и ређати у плех који сте обложили пек папиром.

Фото: Приватна архива

 

Пећи на 170-180 степени око 15 минута. Ванилице су мало тамније зато што садрже орахе. Сваку ванилицу премажите танко џемом и уваљајте у прах шећер замирисан ванилом. Ређајте у кутију. Ако правите за славу, направите неки дан раније. Што дуже стоје, мекше су и укусније.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

АЛТА БАНКА ПРОСЛАВИЛА СЛАВУ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА: Традиција у циљу очивања вредности