РЕЦЕПТ ЗА СУНЦЕ ПОГАЧУ КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Лагана и преукусна (ВИДЕО)
ПОГАЧА коју можете јести за ужину за вечеру или направите одлично послужење за госте
Састојци за сунце погачу:
- 300 мл млаког млека
- 1 јаје
- 50 мл уља
- 15 г квасца
- 650-700 г брашна
- 100 г сира
- 100 г шунке
- 1 јаје за сир
- 1 жуманце за премазивање
- сусам, мало шећера и соли
Припрема:
У млеко потопити квасац додати 1 кашичицу шећера, уље, брашно, со и замесити мекше тесто, не много тврдо да буде глатко. Оставити да одмара покривено. На сто поставити пек папир величине плеха од рерне.
Развити тесто величине плеха на папиру, на средину ставити мањи тањир, а онда од тањира ка ивици сећи траке. Да бисте добили изглед као на фотографији, потребно је да сваку траку посебно увијете и поређате у круг. У снимку можете видети поступак увијања.
У средину ставити сир који смо издробили и додали сецкану шунку и јаје. Погачу пребацити у плех. Одморити је 15 мин, па премазати жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 180 степени око 40 мин. Покрити крпом да одмори и уживати у савршеном укусу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕДНА ОД НАЈЛАКШИХ ТОРТИ: Воћна посластица са бананама (ВИДЕО)
13. 02. 2023. у 18:00
Необичан трик за НАЈУКУСНИЈЕ ПЉЕСКАВИЦЕ: Познати кувар открио у чему је тајна
13. 02. 2023. у 22:00
ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)
10. 02. 2023. у 09:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)