МАКАРОНС КОЛАЧИЋИ најбољи на свету: Ево како се праве корак по корак (ВИДЕО)

Novosti online

13. 02. 2023. у 15:00

Топе се у устима, али морате бити вешти да бисте их направили како треба

МАКАРОНС КОЛАЧИЋИ најбољи на свету: Ево како се праве корак по корак (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Врхунски колачићи који могу стајати данима у кутији, веома су популарни и сви их воле.

MАКАРОНС КОЛАЧИЋИ - потребно је:

4 већа беланца
240 гр шећера у праху
100 гр млевених бадема
100 гр шећера у праху
1 кашика какао

MАКАРОНС КОЛАЧИЋИ - припрема:

Најпре самлети бадем у машини за кафу заједно са љуском, ако не желите да их бојите бојом. Ако желите, морате их мало бланширати и скинути љуску, осушити, па самлети. Кад мељете, измешајте са оних 100 гр шећера лакше ће да се самељу, па просејте.

FOTO: Privatna arhiva

Умутите беланца са шећером у праху додајући постепено шећер. Мутити најмање 10 мин. Кад се умути додати просејан какао и просејан бадем са шећером у праху. 

Добро шпатулом изједначити. Плех обложити пек папиром, а беланца ставити у кесу, пробушити рупу и стављати на папир једнаке мале гомилице величине чашице од ракије.

Оставити 1,5 сат да се суши, па их пећи на 150 степени око 20-25 мин. Охлађене скинути са папира и спајати са надевом који желите. У овом случају лепљено је са еурокремом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (2)

СИНЕР ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ТЕНИСА: Нестварна сезона за италијанског тенисера