МАКАРОНС КОЛАЧИЋИ најбољи на свету: Ево како се праве корак по корак (ВИДЕО)
Топе се у устима, али морате бити вешти да бисте их направили како треба
Врхунски колачићи који могу стајати данима у кутији, веома су популарни и сви их воле.
MАКАРОНС КОЛАЧИЋИ - потребно је:
4 већа беланца
240 гр шећера у праху
100 гр млевених бадема
100 гр шећера у праху
1 кашика какао
MАКАРОНС КОЛАЧИЋИ - припрема:
Најпре самлети бадем у машини за кафу заједно са љуском, ако не желите да их бојите бојом. Ако желите, морате их мало бланширати и скинути љуску, осушити, па самлети. Кад мељете, измешајте са оних 100 гр шећера лакше ће да се самељу, па просејте.
Умутите беланца са шећером у праху додајући постепено шећер. Мутити најмање 10 мин. Кад се умути додати просејан какао и просејан бадем са шећером у праху.
Добро шпатулом изједначити. Плех обложити пек папиром, а беланца ставити у кесу, пробушити рупу и стављати на папир једнаке мале гомилице величине чашице од ракије.
Оставити 1,5 сат да се суши, па их пећи на 150 степени око 20-25 мин. Охлађене скинути са папира и спајати са надевом који желите. У овом случају лепљено је са еурокремом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МНОГИМА ОМИЉЕНА ПОСЛАСТИЦА: Рецепт за колач са маком и чоколадом
10. 02. 2023. у 18:00
КОРАК ПО КОРАК: Плетена погача - изазов за искусне домаћице (ВИДЕО)
10. 02. 2023. у 15:00
ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА ВРХУНСКОГ УКУСА: Ако волите слатко, ово је идеалан колач
07. 02. 2023. у 12:00 >> 17:11
СТАРИНСКЕ КОКОС КИФЛИЦЕ ГОТОВЕ ЗА ПОЛА САТА: По рецепту наших бака
29. 01. 2023. у 10:23
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (2)