ПРОФЕСОР МИРШАЈМЕР: Неуспех Вашингтона на Блиском истоку иде наруку Русији и Кини

Novosti online

06. 11. 2023. у 15:20

НЕУСПЕХ блискоисточне политике Вашингтона иде наруку Москви и Пекингу, рекао је амерички професор Џон Миршајмер у интервјуу за Judging Freedom Јутјуб канал.

ПРОФЕСОР МИРШАЈМЕР: Неуспех Вашингтона на Блиском истоку иде наруку Русији и Кини

Фото: Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo/Andy Wong, File/Shutterstock/Илустрација

- Пре свега, они капитализују аргумент да Сједињене Државе, које су биле или су првенствено одговорне за покушај решавања овог сукоба између Палестинаца и Израелаца, нису успеле. Такође тврде да бисмо, ако би они или међународна заједница имали значајнију улогу у овом процесу, били успешни у решавању овог проблема - рекао је Миршајмер.

Како каже, Москва и Пекинг тврде да сада када је избио овај велики сукоб, Сједињене Државе се постављају лоше.

- Јер уместо да покушамо да решимо сукоб, смиримо Израелце и покушамо да разрадимо неку врсту привременог споразума, ми једноставно доливамо уље на ватру и погоршавамо ситуацију. И овај аргумент има одјек код људи широм планете. То одјекује међу људима у Сједињеним Државама, укључујући многе америчке Јевреје, који су веома заинтересовани да се овај сукоб једном заувек реши, јер је за њих то такође сценарио ноћне море - казао је професор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

Коментари (1)

Историјски рекорд сирове кафе на светској берзи: Зашто кафа никад није била скупља и да ли је имамо довољно?