ЛАСЛО БЛАШКОВИЋ НОВИ УРЕДНИК: Промене на челу Књижевног магазина Српског књижевног друштва

В.Ц.С.

15. 03. 2024. у 16:25

УПРАВНИ одбор Српског књижевног друштва, већином гласова, на јучерашњој седници одлучио је да за главног и одговорног уредника Књижевног магазина изабере књижевника и бившег управника Народне библиотеке Србије Ласла Блашковића.

ЛАСЛО БЛАШКОВИЋ НОВИ УРЕДНИК: Промене на челу Књижевног магазина Српског књижевног друштва

FOTO: Arhiva novosti

Како се наводи на сајту Друштва, на конкурсу су учествовали писац Игор Маројевић (са редакцијом у саставу Драгослав Дедовић и Василије Милновић) и Ласло Блашковић (са редакцијом у саставу Милена Ђорђијевић и Ивана Танасијевић).

Мандат главног и одговорног уредника траје четири године и почео је данас.

Ласло Блашковић (Нови Сад, 1966), песник, романсијер, приповедач и есејиста, познат је, између осталог, по романима "Свадбени марш", "Мртва природа са сатом", "Мадонин накит", "Адамова јабучица", "Турнир грбаваца", "Пратећи вокали", "Разбрајалица", "Царинска улица". За "Свадбени марш" је добио Награду Друштва књижевника Војводине за књигу године, за "Мадонин накит" Награду Фонда "Борислав Пекић", за роман "Адамова јабучица" добио је Награду САНУ из Фонда "Бранко Ћопић" за књигу године, а за "Турнир грбаваца" Награду "Стеван Сремац". Блашковићев роман "Мадонин накит" изабран је међу десет најбољих српских романа написаних после пада Берлинског зида, који су саставни део антологијске едиције "Сто словенских романа".

БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са anti-age рутином

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.

14. 11. 2024. у 17:17

Коментари (0)

Кулинарски спектакл укуса и иновација у Београду