ШТА НАС ЧЕКА ЗА УСКРС? Доктор Кон открио да ли се разматра увођење нових мера пред празник
ЕПИДЕМИОЛОГ др Предраг Кон истакао је после седнице Кризног штаба за сузбијање епидемије вируса , говорећи о предстојећим празницима да на овом састанку није било расправе о мерама које би управо због Васкрса могле да буду донете.
- Није било расправа око мера за празнике на седници. Бар ја лично не очекујем да ћемо о томе нешто посебно причати. Мислим да је до сада довољно познато о томе. Биће апел свима да се избегавају ти контакти, али то је само моје мишљење. Дакле, није било расправе о томе - истакао је др Кон.
Он је навео да је епидемиолошка ситуација у нашој земљи излашла из ванредне.
- Још имамо велики број пацијената у болницама, али је повећан број отпуста и полако долази до пражњења болница. Донета је одлука да од 19. априла почну да раде школе, старији разреди основне и средњошколци. С друге стране, као подршка туризму, изједначена је цена ПЦР тестирања за наше грађане и за странце. Такође је донета одлука везано за Београдски маратон да се може за такмичарски део кренути у припреме, а што се тиче осталог то ћемо видети. Зависи од ситуације. Других мера нема - рекао је епидемиолог Предраг Кон.
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)