ИНДУСТРИЈА МЕСА МАТИЈЕВИЋ: Концепт „Од њиве до трпезе” као кључ успеха

Промо

06. 09. 2024. у 14:31

Захваљујући свом јединственом концепту „Од њиве до трпезе”, по којем се компанија Матијевић издваја на тржишту, омогућено је пласирање производа директно са њихових фарми до трпеза потрошача, чиме се обезбеђује висок ниво контроле и безбедности хране.

ИНДУСТРИЈА МЕСА МАТИЈЕВИЋ: Концепт „Од њиве до трпезе” као кључ успеха

Фото: Промо

Широка палета производа коју нуди компанија Матијевић потиче из њихове властите производње и на тај начин строго контролишу све аспекте производње - од узгоја стоке на пажљиво одржаваним фармама, до финалног паковања производа. На овај начин, потрошачи добијају најквалитетније месо и месне прерађевине.

Кроз интегрисану производну шему, компанија Матијевић не само да гарантује врхунски квалитет својих производа, већ и доприноси одрживом развоју и заштити животне средине. Овакав приступ одржава квалитет и плодност земљишта са једне стране, као и спречавање загађења земљишта и подземних вода, са друге стране.

Како струка налаже, сваке четврте године се са свих парцела узимају узорци земљишта и шаљу у лабораторију, где се анализира садржај хранљивих елемената, садржај хумуса и pH земљишта. На основу ових података, агрономи састављају план ђубрења по парцелама и усевима.

Сектор сточарске производње компаније Матијевић чине фарме свиња, товних пилића и товне јунади, на којима се годишње произведе 150.000 товних свиња, 5.000 комада товне јунади и 8.000.000 товних пилића. Брига за квалитет сточне хране почиње на њиви, где је производња под сталним надзором агронома, те је сваки корак од сетве до жетве у складу са правилима агрономске струке.

Убрани плодови, који ће се користи у производњи сточне хране, након жетве се смештају у силосе, где се наставља брига за очување квалитета пољопривредних производа кроз стални надзор над складишном влагом, температуром и заштитом од складишних штеточина.

Фото: Промо

Из силоса се пољопривредни производи упућују у мешаоне сточне хране, које годишње произведу 90.000 тона хране. Производња у мешаонама је у потпуности аутоматизована и под сталним надзором технолога, а свака компонента која улази у мешаону сточне хране се контролише у лабораторијама и тек након потврде о њеном квалитету може ући у процес производње.

Готове смеше се поново контролишу, како би се утврдило да су у складу за задатим рецептурама и након одобрења од стране технолога се упућују на фарме компаније Матијевић и улазе у ланац исхране њихових животиња. Након завршеног това, животиње се упућују у индустрију меса. На овај начин, свака карика у ланцу производње се налази под контролом стручних људи, који ништа не препуштају случају.


 


 

„Оно по чему се наша компанија разликује и истиче, јесте чињеница да се свеже месо свакодневно отпрема ка нашим месарама, 24х од момента клања. Ово је важно јер ће потрошач код нас увек пронаћи најсвежије месо на тржишту, јер је наш мото – месо се купује у месарама. Посебно бих желео да исктакнем да компанија Матијевић поседује HACCP систем безбедности хране који се заснива на анализи и контроли потенцијалних биолошких/микробиолошких, хемијских и физичких опасности којима су изложене сировине, могућих опасности при руковању, производњи, дистрибуцији и конзумирању крајњег производа. У оваквом систему сваки запослени је информисан о томе шта, како, када и зашто да се уради у циљу превенције ризика од опасности по храну али и своје личне одговорности како би крајњи корисник конзумирао здраву и безбедну храну“, рекао је Милан Гојић, директор кланице.

Погони компаније Матијевић опремљени су по најсавременијој технологији и просечно дневно производе око 120 тона готових производа, од чега се 80% реализује у сопствена 164 савремено опремљена малопродајна објеката у 60 градова широм Србије, док се преосталих 20% производње реализује у велепродаји, што ову компанију чини лидером у месној индустрији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ОРЕШНИКА: Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ "ОРЕШНИКА": Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)

УКРАЈИНСКИ истражитељи почели су да испитују остатке Орешника, нове руске балистичке ракете средњег домета, која је недавно употребљена у нападу на Дњепар, и представља најмоћније оружје употребљено у рату до сада.

24. 11. 2024. у 15:26

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДОГОДИЛО: Незапамћени хаос у свлачионици Денвера након победе над Лејкерсима