Атеље вина „Шапат“ добитник два престижна признања

Промо

28. 06. 2024. у 13:00

Атеље вина „Шапат“ добитник је два престижна признања која додељују светски признати вински магазини „Decanter“ и „Wine Spectator“. Угледне награде додељене су Atila Chardonnay-у 2022. и винској листи ресторана те винарије „Fleur de Sel“.

Атеље вина „Шапат“ добитник два престижна признања

Фото: Промо

Ресторан „Fleur de Sel“ Атељеа вина „Шапат“ добио је реномирану награду за винску листу „Best of Award of Excellence“ за 2024. годину коју додељује „Wine Spectator“. Ово признање, које је заслужило само 1.500 ресторана широм света, представља врхунац изврсности у винским програмима, а „Fleur de Sel“ постао је једини ресторан у Србији којем је оно уручено и то у првој години свог постојања.

Фото: Промо

Осим винској листи, признања су додељена и „Шапатовим“ винима. „Decanter“ је дао високу оцену од 95 поена и злато Atila Chardonnay-у 2022. Атељеа вина „Шапат“ на овогодишњем међународном такмичењу „Decanter World Wine Awards“. Ово вино се тако нашло међу четири српска злата, од укупно 116 одличја додељених нашој земљи на том планетарно познатом оцењивању вина.

Фото: Промо

Поред Atila Chardonnay-а 2022, награђена су и остала вина која је винарија „Шапат“ послала на оцењивање. Сребро су освојили Reserve Cabernet Sauvignon 2020. са 93 поена, Bianca Muscato Giallo 2023. са 91 поеном, Šu-Šu Blaufrankisch 2022. и Магнус 2020. са по 90 поена. Бронзом су одликовани Chardonnay 2022. са 88 поена и Пи’ Црвено Премиум 2019 са 87 добијених бодова.

Ова признања потврда су посвећености и квалитета винарије „Шапат“ и још један доказ да је она лидер у производњи врхунских вина у којима гости могу да уживају у њеном истоименом ресторану, као и њеном fine dining ресторану „Fleur de Sel“, који пружа и изванредно гастрономско искуство.

Фото: Промо

„Атеље вина ‘Шапат’ окупио је тим врхунских професионалаца са циљем да се досегне високо гастрономско место у овом делу Европе. Од првог дана, амбиција и циљ нам је добијање ‘Мишленове’ звездице. Идеја нам је да се овде долази како због врхунске гастрономије и одличних вина, тако и због прелепог погледа који оставља без даха“, каже Душан Вранић, генерални менаџер Атељеа вина „Шапат“, сомелијер који је провео 16 година радећи у врхунским ресторанима САД.

Фото: Промо

Захваљујући елегантној естетици ентеријера, уз посебну бригу о сваком детаљу и са погледом који никога не оставља равнодушним, Атеље вина „Шапат“ представља јединствени концепт у ком су спојени врхунска гастрономија и услуга, до сада невиђени у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

Како се рај на земљи ПРЕТВОРИО У ПРАВИ ПАКАО