ОВО ЈЕ ТАЈНА НАЈУКУСНИЈЕ ПИЛЕТИНЕ: Прави се у Србији

Novosti online

30. 11. 2023. у 16:00

ЈЕ Л' сте чули причу о Васи Ладачком, а о Перутнини Птуј?

ОВО ЈЕ ТАЈНА НАЈУКУСНИЈЕ ПИЛЕТИНЕ: Прави се у Србији

Фото: Промо

Знате ону пилетину у коју имамо поверења у квалитет и безбедност и коју радо купујемо? Домаћи производ високог квалитета за домаће потрошаче.

Управо та прича настаје овде код нас, у Војводини. На фармама и у прерађивачким погонима Перутнине Птуј.

Да би нешто такво заиста могло да опстане на тржишту потребан је и један услов који мора да буде испуњен. Реч је о вертикално интегрисаном процесу производње. Звучи компликовано? Можда и јесте, али лако га је објаснити.

Све почиње на фармама где се излежу јаја. Цео процес је подвргнут строгој контроли од почетка до краја.

Посебна пажња је посвећена самом процесу манипулације, али и дистрибуције јаја до инкубаторске станице. Грешке не сме бити.

Фото: Промо

Следећи, такође важан корак је излегнуће пилића. Оно се обавља у модерним инкубаторским станицама врхунских перформанси где су обезбеђени најбољи микроклиматски параметри у домену температуре, влажности ваздуха, хигијене, али и остали релевантни фактори који су значајни за хумани узгој животиња. Цео процес и сви параметри су под сталном контролом како би добили оптималне резултате.

Наредни корак је узгој пилића. Фарме Перутнине Птуј су опремљене најсавременијом технологијом за исхрану пилића. Сви системи су аутоматизовани и контролишу безбедност и ток производње у сваком погону, односно фарми које се налазе у срцу војвођанске равнице.

Да би добили врхунски производ, радо виђен на нашим столовима, попут ових Перутнине Птуј, неопходна је квалитетна и правилна исхрана током самог узгоја пилића.

То значи да и сама храна намењена за прехрану мора да прође строге контроле. Због тога, да би свако пиле имало исти квалитет користи се храна која се производи у строго контролисаним условима у фабрици у Итебеју. Сировине су такође домаће и долазе са плодних војвођанских равница.

Потрошач је у центру пажње у компанији Перутнина Птуј. Стручни људи у комбинацији са најсавременијом технологијом у фабрици у Бачкој Тополи одговорни су за препознатљиву свежину и квалитет који добијамо у коначном кораку кроз процес обраде и паковања меса.

Транспорт је такође ригорозно контролисан и обавља се у хладњачама на температури од 0°C до +4°C које допремају финални производ до потрошача.

Сада „вертикално интегрисан процес производње“ више не звучи тако компликовано, зар не?

Високи квалитет производа Перутнине Птуј, који отвара врата и назахтевнијих купаца, није случајан. Резултат је захтева потрошача, знања, строго контролисаних услова и традиције.

Остаје још само једно питање, шта спремате за вечеру? Може кордон блу?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.

17. 11. 2024. у 19:48

ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

КРАЈ КАРИЈЕРЕ - ИСТОГ ЧАСА! Чим се окончало финале Завршног мастерса Синер - Фриц, рекао је збогом тенису!