"МЕДЕНО СРЦЕ ЈЕ УКУС КОЈИ МЕ ВЕЖЕ ЗА ДЕТИЊСТВО" Рецепте лепе Смедеревке Милице на Инстаграму прати више од 30 хиљада људи (ФОТО)
КАДА је у периоду епидемије корона вируса, на свом личном профилу објавила фотографију припремљеног колача Милица није ни сањала да ће само две године касније хиљаде људи уживати у рецептима специјалитета које припрема, пратити је на мрежема и ишчекивати сваку нову објаву.
Милица Кељевић, дипломирани гастроном из Смедерева, креатор је Инстаграм налога "Милица хомемаде", који, да се мало нашалимо, није за оне са слабијим срцем, нарочито ако сте гурман. Милицу и њен профил прати више од тридесет хиљада људи.
Од домаћих крофни, оџак колача и других специјалитета од теста, преко занимљивих предлога за слана јела, све до фантастичних кремастих торти и колача, међу рецептима лепе Милице, нема чега нема.
- Фуд блог сам започела 2020. године, у току короне. Идеја је дошла скроз случајно, на свом личном профилу сам објавила слику неког колача, а потом су кренули упити за рецепт, тако да је одатле све кренуло - каже Милица за "Новости".
Специфичну љубав према кувању развила је још као јако мала, па је са тим ускладила своје даље образовање и усавршавање:
- Љубав према кувању сам развила још као јако мала, након тога сам одлучила и да ћу се у том правцу школовати. И морам признати да стварно и данас уживам у томе, и кувам сваког дана. Чак се често шалимо како ћу вероватно када будем старија кувати по цео дан и скупљати људе да у тој храни и уживамо. Укус који ме веже за детињство је дефинитивно колач медено срце, један од првих које сам самостално направила и који и данас највише волим да поједем.
Питали смо је и како изгледа ангажовање фуд блогера, да ли је то само осмишљавање и писање рецепата, или подразумева мало ширу интеракцију са пратиоцима, као и да ли су фуд блогери данас кувари или ту постоји нешто више.
- Фуд блогери нису кувари, мислим да су то углавном људи који воле да кувају и уживају у лепо аранжираној храни, имају смисао за фотографију. Апсолутно има много више у тој интеракцији, то је једна велика заједница, где је потребно да вам људи верују, да увек могу да вам се обрате за све што им је потребно. Разлика између фуд блогера и кувара је велика, од начина рада, коришћења намирница, припреме. Људи често повезују та два занимања, пошто оба имају везе са припремом хране, али искрено сем тога апсолутно ништа није исто - истиче Милица.
Милица радије припрема посластице и баш те рецепте више дели са својим пратиоцима, али лично више воли да једе слане специјалитете, па се онда и на профилу увек пронађе неки баланс.
Тешко јој је да одговори који је њен омиљени слаткиш и шта највише воли да припрема:
- Ово је толико тешко питање, пошто ја мислим да сваки дан имам другачији одговор на ово. Волим домаће торте, са печеним корама, мислим да ће ми то заувек бити фаворит, али не могу никако да искључим непечене торте или колаче са корицом од кекса... Јако тешко питање, стварно - каже Милица.
Када на профилима фуд блогера угледамо примамљиве фотографије сланих или слатких специјалитета може нам се учинити да то и није неки посао - нешто смо припемили и онда направили лепу фотографију. Међутим, није баш тако.
- Овај посао изискује доста времена, људи често виде само финални производ и мисле да је све то јако лако, али заправо је доста захтевно, садржај треба да буде разнолик, фотографија треба да буде добра, а са друге стране треба да осмислите текст који ће разумети и неко ко кува свакога дана и неко ко први пут спрема тако нешто - закључује Милица.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)