NADVOŽNJAK NA BANOVOM BRDU BRDU JOŠ ČEKA NEIMARE: Obustvaljen javni poziv Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju

B.B.

25. 10. 2024. u 18:14

JAVNI poziv Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za tehničku kontrolu tehničke dokumentacije za izgradnju nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici, ostao je bez odziva. Naime, tender za ovaj posao vredan 3,3 miliona dinara bez PDV je stopiran jer se niko nije javio, tako da je neizvesno kada bi mogla da počne izgradnja ove saobraćajnice.

НАДВОЖЊАК НА БАНОВОМ БРДУ БРДУ ЈОШ ЧЕКА НЕИМАРЕ: Обустваљен јавни позив Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу

Foto: N. Skenderija

Na ovoj lokaciji već postoji nadvožnjak koji je u lošem stanju i preko kojeg se odvija samo laki putnički saobraćaj. Autobuski i teretni saobraćaj, koji se kreće prema Banovom brdu se usmerava na petlju Hipodrom, što izaziva dodatno usporenje saobraćaja u smeru ka Banovom brdu i Rakovici. Postojeća konstrukcija nadvožnjaka biće srušena, s obzirom na to da je ugrožena njena stabilnost.

Planirano je da novi nadvožnjak bude dvosmerna saobraćajnica sa ulivnom i izlivnom rampom u Radničkoj ulici. Da bi se ostvario zadovoljavajući tok saobraćaja i bezbedno ulivanje i izlivanje saobraćaja preko novoprojektovanih rampi, predviđena je i rekonstrukcija saobraćajnice od buduće stanice metroa u Radničkoj ulici, do raskrsnice Savske magistrale sa ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

Planirani su i rekonstrukcija i proširenje postojeće saobraćajnice u Kirovljevoj ulici, Visokoj i Paštrovićevoj. Sve tri saobraćajnice se projektuju tako da se preko njih odvija dvosmerni saobraćaj sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Izvanredni poslovni rezultati kompanije dm drogerie markt u godini jubileja, uz rast od 30,34 odsto