DA MOJA KOSA BUDE I TVOJA: Izložba u opštini Vračar i poziv građanima da pomognu mališanima obolelim o raka

B.B.

16. 10. 2024. u 15:57

U holu Gradske opštine Vračar predstavljen je nesvakidašnji projekat, koji realizuje Udruženje građana za borbu protiv raka kod dece "Uvek sa decom". Na deset fotografija velikog formata prikazana je humanitarna akcija šišanja u Čuburskom parku održana u avgustu ove godine, a u kojoj je učestvovao veliki broja Vračaraca.

ДА МОЈА КОСА БУДЕ И ТВОЈА: Изложба у општини Врачар и позив грађанима да помогну малишанима оболелим о рака

Foto: Opština Vračar

Frizeri su besplatno šišali građane koji su odlučili da postanu donatori kose za izradu perika namenjenih deci koja se leče od raka. Ova akcija samo je jedan segment većeg projekta, čiji je naziv istovremeno i naslov izložbe - "Da moja kosa bude tvoja kosa".

- Ponekad nije potrebno puno da biste nekog učinili srećnim. Želimo da svako dete ima osmeh na licu i zato smo sa izuzetnim zadovoljstvom podržali humanitarni projekat "Da moja kosa bude tvoja kosa" osmišljen sa ciljem da se naprave perike od prirodne donirane kose - istakao je prilikom otvaranja izložbe fotografija Dragi Lukić, zamenik predsednika opštine Vračar.

Foto: Opština Vračar

Tekst potpisa

Svi zainteresovani pojedinci mogu i dalje donirati svoju kosu Udruženju "Uvek sa decom", koje će je proslediti vlasuljarima, a zatim će odgovarajuće gotove perike biti poklonjene deci na lečenju. Trenutak stavljanja perike veliki je događaj za njih, koji im vraća osmeh na lice i daje novu energiju da nastave svoju borbu. Izložba će biti predstavljena do petka, 25. oktobra .

U društvu autora fotografija Đorđa Tomića, izvršne direktorke Udruženja Mileve Ličine i psihologa Udruženja Milice Begović izložbu je obišao i zamenik sekretara Skupštine Gradske Vračar Mihailo Grupković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIJA NE MOŽE DA PARIRA ŠPANIJI: Prvak Evrope u ovome moćniji od Orlova