KOMBI BLOKIRAO I SLEPOG PROLAZNIKA: Bahatom parkiranju u Vojvode Stepe nema leka, ugroženi svi pešaci

S.V.

15. 10. 2024. u 13:52

ČOVEK u invalidskim kolicima ne može da prođe zbog kombija koji se parkirao na trotoaru! Nailaze prolaznici i prenose muškarca zajedno sa kolicima ispred dostavnog vozila, kako bi nastavio svoju putanju. Sa zadnje strane kombija nailazi slepi sugrađanin koji je, kada je belim štapom udario u vozilo nepropisno parkirano na trotoaru, krenuo na ulicu. Srećom, prolaznica je naišla i spasla slepog prolaznika da ne izađe na kolovoz jer bi ga udario automobil.

КОМБИ БЛОКИРАО И СЛЕПОГ ПРОЛАЗНИКА: Бахатом паркирању у Војводе Степе нема лека, угрожени сви пешаци

Foto: Printscreen

Ovo nije režirana scena iz filma, već snimak iz Ulice vojvode Stepe na Voždovcu gde vlada haos zbog bahatih građana koji se parkiraju gde stignu. Od parkiranih automobila na trotoaru svaki izlazak napolje za žitelje ovog dela Beograda je lutrija. Mesta za parking nema dovoljno i uvek su zauzeta, te se vozači ne libe da se snađu kako znaju i umeju. Od kraja leta, ova ulica je dodatno zagušena zbog rekonstrukcije Kumodraške ulice, pa vozila idu kroz Vojvode Stepe kako bi došla do Autokomande i dalje do centra grada.

Kazne do 25.000 dinara

KAZNA za parkiranje na javnoj površini varira od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od mesta na kome je nepropisno ostavljeno vozilo. Prekršajni nalog, sa fotografijama nepropisno parkiranog vozila, stiže na adresu registrovanog vlasnika, koji ima pravo na plaćanje polovine iznosa kazne u roku od osam dana od prijema obaveštenja.

U pojedinim delovima ove ulice koja se proteže od Autokomande do Kumodraža, trotoar je toliko uzan da pešaci jedva mogu da prođu i kada nema parkiranih automobila. Najveća gužva i haos su na potezu od raskrsnice sa Vitanovačkom ulicom, gde je i snimljen video koji je brzo obišao društvene mreže i izazvao burne reakcije. Gužva ide sve do Trošarine, gde bahati vozači gotovo svakodnevno ostavljaju automobile i dostavne kombije ne mareći da li su zauzeli ceo trotoar. Pešaci tako moraju da koračaju po kolovozu, ugrožavajući svoju bezbednost. Drskost pojedinih ide dotle da auta ostavljaju na šinama ili kolovozu, sa uključena sva četiri migavca.

Možda bi češće kažnjavanje nepropisno parkiranih vozila u Vojvode Stepe, ili radikalnija mera poput one od pre desetak godina kada je "pauk" ovde dežurao sedam dana i odnosio automobile, dovelo u red bahate vozače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE U ŠAPCU! STRAHINJA PAVLOVIĆ OTVARA MINI-PIČ TEREN U RODNOM GRADU: Štoper Srbije i Milana stiže na Gradski stadion u sredu u 18.30