SKLONJENI NELAGALNI PRODAVCI: Posle žalbi građana iz naselja Cerak vinogradi, reagovala opština Čukarica

B.B.

05. 10. 2024. u 15:30

Na inicijativu građana zaštićenog naselja Cerak vinogradi, opština Čukarica je pokrenula akciju suzbijanja nelegalne prodaje i sređivanja zelenih površina kod Vidikovačke pijace, u Požeškoj ulici na Banovom brdu i na ostalim mestima gde ima "divljih prodavaca".

СКЛОЊЕНИ НЕЛАГАЛНИ ПРОДАВЦИ: После жалби грађана из насеља Церак виногради, реаговала општина Чукарица

Foto: Opština Čukarica

Prema rečima Nikole Aritonovića, predsednika opštine Čukarica koji je prisustvovao početku akcije, stanari naselja Cerak vinogradi su se često žalili na komunalni nered koji vlada oko pijace, te je rešeno da se stane na put ilegalnoj prodaji.

- Nelegalni prodavci uzurpiraju pešačke staze i zelene površine, tu najčešće prodaju polovnu robu sa improvizovanih tezgi i iz vozila, i ne plaćaju zakup tezgi - rekao je Aritonović. - Ovo će biti jedna kontinuirana akcija, u kojoj će komunalni inpsektori zajedno sa komunalnom milicijom obilaziti teren sa ciljem da održavaju komunalni red i osujećuju svaki pokušaj da se oko pijace ponovo uspostavi ilegalna prodaja

On je naveo da, pored toga što zauzimaju zelene površine, iza sebe ostavljaju ogromne količine smeća, koje je JKP "Gradska čistoća" svakodnevno odnosi. U ovoj akciji, koja ima za cilj uspostavljanje i održavanje komunalnog reda, učestvuju komunalni inspektori sa Čukarice i Rakovice, Komunalna milicija, policija i JKP "Gradska čistoća".

- Uveren sam da će koordinisane i sinhronizovane akcije svih inspekcijskih službi ovakav vid nelegalne trgovine sprečiti i da će na mestu gde su se nalazili ilegalni prodavci biti čista zelena povšrina, kakvu građani zaslužuju - poručio je predsednik Aritonović. - Sva roba sa kontrolisanih lokacija koja nema poreklo biti oduzeta i uništena, a ona koja ima poreklo zapleniće gradska komunalna inspekcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?