SUTRA ZASEDA SKUPŠTINA GRADA: Pred beogradskim odbornicima rebalans budžeta od 202 milijarde

B.B.

15. 09. 2024. u 16:27

POSLE letnje pauze, odbornici Skupštine grada će sutra sesti u svoje klupe.

СУТРА ЗАСЕДА СКУПШТИНА ГРАДА: Пред београдским одборницима ребаланс буџета од 202 милијарде

Foto: D. Milovanović

Na dnevnom redu sednice naći će se rebalans budžeta u iznosu od 202,2 milijarde dinara, ali i odluka o tome koliko će se novca sliti u opštinske kase. Osim toga, na dnevnom redu će se naći i predlozi o uređivanju i dodeli građevinskog zemljišta i o administrativnim taksama.

Prema rečima Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada, brzo nakon konstituisanja Skupštine grada u junu, usvojen gradski budžet uz obećanje da će prvo biti urađen njegov rebalans s obzirom na to da je grad u prvih šest meseci bio na privremenom finansiranju

- Rebalans radimo, pre svega, zato što imamo povećanje prihoda u budžetu grada Beograda za 6,1 odsto pa će budžet iznositi 202,2 milijarde dinara. To povećanje će, uglavnom, otići u javni prevoz. Deo novca će biti potrošen za revitalizaciju i izgradnju novih saobraćajnica i puteva.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i opština i određivanju prihoda koji im pripadaju u 2024. godini.

Pred odbornicima je i Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, Predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja pojedinih javnih preduzeća za 2024. godinu. ema će biti i planovi detaljne i generalne regulacije, Predlog odluke o izgradnji nepokretnosti neophodnih za rešavanje stambenih i drugih potreba nastalih realizacijom projekata od značaja za Grad Beograd, kao i za preseljenje lica iz stanova u svojini građana, zadužbina i fondacija, Predlog odluke o dopunama Odluke o komunalnom redu, Predlog odluke o dopunama Odluke o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji Beograda, Predlog dopune Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika Grada Beograda, te Predlog odluke o proglašenju zaštićenog staništa Glinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju