POČETAK, UZ IGRU I PESMU: U jaslama "Malecka" obeležen početak nove školske godine

B.B.

02. 09. 2024. u 13:51

DEČIJA graja i smeh ispunili su juče jasle "Malecka" u sklopu PU "Boško Buha" na Palilula. Osim prvaka, i oni najmlađi su proslavili početak nove školske godine i polazak u vrtić. Mališanima, roditeljima, vaspitačima pridružila se i Vesna Vidović, zamenica gradonačelnika.

ПОЧЕТАК, УЗ ИГРУ И ПЕСМУ: У јаслама Малецка обележен почетак нове школске године

Foto: Beoinfo

O značaju profesije vaspitača, koji se aktivno bavi decom, posmatra ih i prati, organizuje uslove za učenje i kreira atmosferu u kojoj će deca da se osećaju dobro, o vaspitaču koji izaziva kod dece radoznalost, kreira igru, uvek je vedar, uči ih osamostaljivanju, i o nekom kog pamtimo celog života, govorila je zamenica gradonačelnika.

- Danas smo ovde zajedno, da podržimo jedni druge i da se upoznamo. Želim da kažem da je veoma važno da taj duh zajedništva održimo i sačuvamo - poručila je Vidović. - Da roditelji, vaspitači, prosvetni radnici i svi zaposleni u predškolskim ili školskim ustanovama, a i mi kao predstavnici gradske vlasti, treba da radimo kao jedan tim, da se dogovaramo, da slušamo jedni druge i da imamo uzajamnog razumevanja. Naravno, najvažnije je da slušamo decu, prepoznajemo njihove potrebe, radimo u njihovom interesu, jer deca su naša budućnost.

Ona je istakla da je kao vaspitač po obrazovanju dočekala mnogo generacija dece 1. septembra i da današnji dan za nju ima poseban značaj.

- Neko će danas poći u vrtić, neko u predškolsko, neko u školu. Želim deci i učenicima da im današnji dan donese sreću i da im od danas počnu prelepi školski dani - navela je Vidović. - Mojim kolegama, kao i svim prosvetnim radnicima želim uspeh u duhu negovanja najviših etičkih i profesionalnih vrednosti, kao i uzdizanje ovih profesija na visok stepenik rangiranja u društvu, jer oni to i zaslužuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD ŠOKIRAO TENISKI SVET: Evo šta je rekao o Sinerovom doping skandalu!