ŠTETA U ŠEST STANOVA: Čelnici GO Palilula razgovarali sa stanarima zgrade u Vlašićkoj ulici na Karaburmi gde je u četvrtak izbio požar

A. Z. K.

26. 08. 2024. u 05:00

U VLAŠIĆKOJ ulici na Paliluli u četvrtak vatrena stihija izbila je u stanu na vrhu višespratnice, a tom prilikom šest stanova je oštećeno.

ШТЕТА У ШЕСТ СТАНОВА: Челници ГО Палилула разговарали са станарима зграде у Влашићкој улици на Карабурми где је у четвртак избио пожар

Foto: Novosti

Predstavnici opštine Palilula obišli su stanare kako bi sa njima porazgovarali i pomogli im da se ova situacija reši. Srećom, povređenih nije bilo, ali su stanari u šest stanova pretrpeli veliku materijalnu štetu.

Članovi Veća GO Palilula nakon požara posetili su one koji žive u višespratnici na Karaburmi i sa njima razgovarali o problemima koji su ih zadesili nakon požara. Osim stana na poslednjem spratu oštećeno je još pet, a pojedini su ostali i bez vode.

GO Palilula

Sumnjali i na klima-uređaj

KOMŠIJE su odmah posumnjale da je plamen izazvan namerno, a pojedini su mislili i da je vatra krenula iz klima-uređaja kao što je to bio slučaj u Rakovici. Sredinom jula u Ulici Pere Velimirovića izgoreo je stan na petom spratu kada je eksplodirala spoljna jedinica klima-uređaja. Par dana posle toga na društvenim mrežama osvanuo je i snimak kako kablovi počinju da gore na jednoj spoljnoj jedinici.

- Razgovarali smo sa onima koji žive u Vlašićkoj ulici u ulazima jedan i tri, jer je u obe zgrade načinjena značajna šteta. Tokom obilaska, pažljivo smo saslušali probleme i potrebe stanara, razgovarali smo i sa upravnikom zgrade, nadležnim službama MUP i vatrogasaca. Preduzećemo sve neophodne korake koje su u našoj nadležnosti kako bismo pomogli stanarima da što pre reše i prevaziđu ovu tešku situaciju - saopštili su u GO Palilula.

Zbog ovog požara na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva muškarcu S. S. (51) u petak je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je namerno izazvao požar u svom stanu i oštetio još šest stanova. On se sumnjiči za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Da podsetimo, vatra je buknula u četvrtak oko 9.00 u stanu na poslednjem spratu višespratnice. Srećom, povređenih nije bilo jer su se stanari zgrade sami evakuisali pre dolaska vatrogasnih ekipa i tako sprečili tragediju. Na terenu je bilo 36 vatrogasaca i 11 vozila, a njihova borba sa plamenom trajala je nekoliko sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao