PUTOVANJE ZA NAJBOLJE OSNOVCE: Opština Palilula nagradila đake generacije

B:B:

14. 08. 2024. u 14:43

OPŠTINA Palilula je, povodom Međunarodnog dana mladih,obradovala je učenike generacije osnovnih škola šestodenvnim nagradnim putovanjem. Učenicima je srećan put poželela ispratila Ivana Medić, predsednica opštine Palilula i Bojana Sladojević, predsednica Skupštine.

ПУТОВАЊЕ ЗА НАЈБОЉЕ ОСНОВЦЕ: Општина Палилула наградила ђаке генерације

Foto: Opština Palilula

- Drago mi je što Gradska opština Palilula ima tako sjajnu decu - poručila je Medić đacima. - Ovo putovanje je podrška i nagradanaše opštine za izuzetan uspeh koji ste postigli tokom školovanja. Želim vam da se odmorite i uživate.

Šestodnevno putovanje za 11 najboljih osnovaca sa Palilule uključuje obilazak manastira Vavedenje, koji su u 13. veku osnovali Sveti Simeon Nemanja i Sveti Sava, zatim Stopića pećine, čuvene po svom "pećinskom nakitu", kao i etno sela "Sirogojno", jedinstvenog muzeja pod otvorenim nebom sa oko 50 brvnara i 2.000 eksponata.

Program putovanja uključuje i posetu Mokroj Gori, etno selu Drvengrad, Kremne i Tare, kao i manastiru Blagoveštenje, iz 17 veka, gde se putovanje završava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TAKVI LJUDI SU RETKI: Ceca pozajmila pare Đorđu Davidu posle saobraćajne nesreće u Severnoj Makedoniji