NOVA ČETIRI VRTIĆA: Grad radi na širenju kapaciteta u predškolskim ustanovama

B.B.

10. 07. 2024. u 17:38

DO kraja godine očekuje se otvaranje vrtića u Borči, Ovči, Mladenovcu i u Umčarima, dok će sledeće godine vrata otvoriti predškolske ustanove u naselju Braća Jerković i na Novom Beogradu, najavila je Aleksandra Čamagić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

НОВА ЧЕТИРИ ВРТИЋА: Град ради на ширењу капацитета у предшколским установама

Foto Tanjug

Prema rečima Čamagićeve, Grad je i u protekloj godini radio na proširenju kapaciteta u vrtićima, što je rezultiralo da u obdaništima na Savskom vencu, Starom gradu, u Obrenovcu i Sopotu nema listi čekanja, niti je bilo žalbi roditelja na preliminarne rang-liste na nedavno završenom konkursu za upis u predškolske ustanove.

- Na Vračaru je bilo vrlo malo žalbi i odnosile su se na lokacije, tako da idemo ka tome da svako dete u Beogradu dobije mesto koje roditelji žele - rekla je Čamagićeva. - Najviše prijava na konkursu bude na najvećim opštinama, Paliluli i Novom Beogradu. Međutim, ako gledamo odnos mesta koja smo imali i broja prijavljenih, ove godine najveći je pritisak bio na Voždovcu, u Zemunu, kao i u nekim delovima Zvezdare i leve obale Dunava.

Kako je navela, u žalebnom postupku njaviše primedaba rdoitelja odnosilo se na lokacije samih vrtića.

- Mi imamo više od 300 objekata širom grada. Prilikom konkurisanja roditelji gledaju da, iako upisuju tri želje, lokacijski vrtići budu najbliže poslu ili stanu, tako da se najveći broj žalbi odnosio na to - napomenula je Čamagićeva. - Grad može da odobri i dodatni upis od 20 odsto tamo gde za to ima kapaciteta.

Ona je podsetila da je za oko 14.000 slobodnih mesta u obdaništima podneto 18.000 prijava. Bilo je i oko 3.600 žalbi, od toga je 1.700 pozitivno rešeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URSULU FON DER LAJEN ČEKA PAKAO U EU: Ona još nije ništa videla