POZORNICA U DVORIŠTU: Pozorište "Teatrijum" počelo sa radom u Kapetan Mišinom zdanju

B.B.

01. 07. 2024. u 15:53

U DVORIŠTU Rektorata Univerziteta u Beogradu otvorena je četvrta sezona pozorišta "Teatrijum". Tokom jula i avgusta, meseca publiku očekuje raznovrstan repertoar od čak 80 predstava i nekoliko premijera.

ПОЗОРНИЦА У ДВОРИШТУ: Позориште Театријум почело са радом у Капетан Мишином здању

Foto: Univerzitet u Beogradu

Kako je na konferenciji za medije u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja, najavio glumac Tihomir Stanić, jedan od osnivača pozorišta, od 1. do 6. jula, uz podršku CEBEF-a biće predstavljen program "Prvaci". To je prilika da studenti akademija umetnosti iz Srbije izvedu ispit prve godine glume. Ulaz na te predstave će biti besplatan za sve - rekao je Stanić.

- Raduje nas nastavak Teatrijuma, jer je Rektorat našeg Univerziteta prepoznao ovo pozorište kao odličnu ideju Cilj nam je da oživimo prostor Kapetan Mišinog zdanja, ovo dvorište, jedno od najlepših u našem gradu - istakao je prof. dr Dejan Filipović, prorektor Univerziteta u Beogradu. - Takođe, uspeh je i da obogatimo kulturni život Beograda tokom letnjih meseci.

Kao i prethodnih sezona, publika će moći da uživa u predstavama svake večeri od 21 čas u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja. Cena ulazinca je . dinara, a za studente i penzionere 900 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta, putem sajta Teatrijuma ili na sajtu Tiket servisa.

Vikendi su "rezervisani" za besplatne predstave za decu i za roditelje. Posetioci scene za decu "Teatrijuma" svakog vikenda u 11 časova tokom jula i avgusta, biće u prilici da vide 17 predstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!