USVOJEN BUDŽET GRADA BEOGRADA

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 07. 2024. u 13:10

ODBORNICI Skupštine grada Beograda usvojili su danas budžet za 2024. godinu koji iznosi više od 173 milijarde dinara.

УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА БЕОГРАДА

Foto: Z. Jovanović

Za usvajanje budžeta glasalo je 60 odbornika, a 18 je glasalo protiv. Za usvajanje budžeta glasali su odbornici liste "Aleksadar Vučić - Beograd sutra", a protiv su bili odbornici Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana i Mi snaga naroda - dr Branimir Nestorović. Sednici ne prisustvuju odbornici odborničke grupe Kreni-promeni koja je napustila Skupštinu grada posle verifikacije mandata.

Sednica, koju je zakazao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, treća je u novom sazivu gradskog parlamenta.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024. godini, kao i Predlog zaključka o pribavljanju prethodnog mišljenja Sekretarijata za finansije pre pokretanja postupaka javnih nabavki i nabavki radova, čija je procenjena vrednost preko milion dinara, najavio je Sekretarijat za informisanje.

Među tačkama dnevnog reda na sednici su i predlozi kadrovskog plana Gradske uprave grada Beograda, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i Službe glavnog urbaniste grada Beograda, kao i predlozi kadrovskog plana ombudsmana i gradskog pravobranilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor