ZA UREĐENJE DO 500.000 DINARA: Rok za prijavu na konkurs "Stari grad misli na zgrade" ističe 8. jula

A. Z. K.

01. 07. 2024. u 06:00

ROK za prijavu na konkurs centralne gradske opštine "Stari grad misli na zgrade" bliži se kraju.

ЗА УРЕЂЕЊЕ ДО 500.000 ДИНАРА: Рок за пријаву на конкурс Стари град мисли на зграде истиче 8. јула

Foto: Milena Anđela

Prijavljivanje stambenih zajednica za uređenje kuća u kojima stanuju traje do 8. jula.

Novi konkurs "Stari grad misli na zgrade" raspisan je sredinom maja, a građani mogu konkurisati za dobijanje bespovratnih sredstava. Novac se obezbeđuje iz opštinske kase, a maksimalan iznos koji jedna stambena zajednica može da dobije je 500.000 dinara sa PDV.

Informisanje u uslužnom centru

O OVOGODIŠNjEM konkursu "Stari grad misli na zgrade" zainteresovani sve informacije mogu dobiti na zvaničnom sajtu opštine. Osim toga oni koji imaju pitanja u vezi sa programom mogu ih poslati mejl na adrese . sgmz@starigrad.bg.ls.gov.rs i usluznicentar@starigrad.org.rs.

Više informacija mogu dobiti i pozivom na broj telefona 0800-077-775 svakog radnog dana od 9.00 do 14 časova.

- Pravo na učešće  imaju sve registrovane stambene zajednice na teritoriji Starog grada - podsećaju u opštini. - Aktivnosti koje se mogu preduzeti za unapređenje zgrade su popravka krova, zamena oluka, ulaznih vrata, interfona, podnih obloga, poštanskih sandučića, rasvete, molersko-farbarski radovi, nabavka protivpožarnih aparata, uvođenje video-nadzora. Osim toga to su i svi drugi radovi uz pomoć kojih se mogu sprečiti štetne posledice po život ili zdravlje ljudi, životnu sredinu, ali i kako bi se poboljšali uslovi stanovanja.

Kako su saopštili u GO Stari grad do sada je uz pomoć ovog programa sređeno oko 800 objekata, a urađeno je više od 1.300 različitih radova. Oko 200 stambenih zajednica odlučilo se da okreče svoje hodnike, postave nove prozore i vrata u zajedničkim delovima višespratnica ili postave nove protivpožarne aparate. Oko stotinak stambenih zajednica odlučilo je da postavi video-nadzor, interfone ili srede krovove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAJ NIMALO NAIVAN PROBLEM IMAJU I ŽENE I MUŠKARCI