DOKTOR ĐORĐE KRAVLJANAC ZA "NOVOSTI" O UJEDU PSA U VOŽDOVAČKOM NASELJU STEPA STEPANOVIĆ: Dečaku ušiven prst, pušten na kućno lečenje

Š.Marović

24. 04. 2024. u 16:16

DEČAK kog je pas ujeo za prst u utorak veče u voždovačkom naselju Stepa Stepanović pušten je na kućno lečenje, nakon što je rana očišćena i ušivena, potvrdio je za "Novosti" načelnik klinike za dečju hirurgiju na Institutu za majku i dete Đorđe Kravljanac. Takođe, njemu je zakazan ponovni pregled kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju zadobijena ozleda.

ДОКТОР ЂОРЂЕ КРАВЉАНАЦ ЗА НОВОСТИ О УЈЕДУ ПСА У ВОЖДОВАЧКОМ НАСЕЉУ СТЕПА СТЕПАНОВИЋ: Дечаку ушивен прст, пуштен на кућно лечење

Foto: Zoran Jovanovic

On je u Institut za majku i dete kolima Hitne pomoći dovezen u utorak posle podne, nakon čega ga je primila dežurna hirurška ekipa i zbrinula.

- Kako su me odmah obavestile kolege, dečak je primljen u hitnu službu hirurškog odelenja - ističe za naš list Kravljanac. - Utvrđeno je da ima povredu vrha malog prsta desne šake, odnosno ujednu ranu. Lekari su prvo odmah očistili ranu, da bi zatim prst bio ušiven. Urađena je i ordinirana antibiotska terapija i dat je anti-tetanusna zaštita. Dečaj je potom poslat na kućno lečenje i zakazana je kontrola.

Kako Kravljanac napominje, ozleđeni je u Institut dovezen bez dokumenata, a pretpostavlja da ima oko 15 godina.

- Svakako ćemo pratiti situaciju, ali je dečak dobro prošao sa povredama - ističe on. - Mi smo odradili sve, roditeljima je rečeno da odu i do Infektivne klinike, pošto se još uvek ne zna da li ga je ujeo vlasnički pas ili lutalica. On će doći na kontrolu kod nas, pa ćemo videti kakvo je stanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)