BESPLATNO DO DIPLOME KUVARA ZA 9 MESECI: Studentski centar "Beograd" akreditovan za jedinstven obrazovni program
STUDENTSKI centar "Beograd" organizuje besplatnu obuku za kuvare po programu koji je akreditovan od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Polaznici, posle devet meseci, stiču sertifikat priznat od državne Agencije za kvalifikaciju, a akcenat je stavljen na praktičnu nastavu. Osim u studentskim, oni će biti osposobljeni za rad u drugim restoranima, hotelima, na brodu.
Prema rečima Vladimira Cvijovića, zamenika direktora SC "Beograd", obuka se odnosi na pripremu, serviranje i dekorisanje jela. Svrha programa je obezbeđivanje kvalifikovanih radnika u kuhinjama, na nivou trogodišnjeg obrazovanja, koji će biti osposobljeni da odmah po dobijanju diplome počnu da rade.
- Program predstavlja kombinaciju teorijske nastave i praktične obuke u realnom radnom okruženju - navodi Cvijović.
- Polaznici će, tokom obuke, provesti 80 odsto vremena u kuhinjama studentskih restorana na časovima praktične nastave. Teorijsku nastavu će imati dva dana nedeljeno u blokovima od po jednu ili dve nedelje. U skladu sa mogućnostima polaznika, predviđena je celodnevna nastava, u trajanju od šest sati u blokovima od 90 minuta, s tri pauze.
Praktičan rad polaznika vodiće instruktori koji su zaposleni u kuhinjama restorana Studentskog centra.
Cvijović ističe da sve više postoji potražnja za dobro obučenim kuvarima, što im daje i odličnu perspektivu za zaposlenje i dobru zaradu. Nastavnim planom je predviđeno 978 časova nastave, u grupama od pet do 20 polaznika.
- Kandidati će učiti o različitim vrstama kuhinja i spremanja jela, prijemu, obradi, pakovanju i skladištenju namirnica, vrstama namirnica i načinima obrade, začinima i njihovim kombinacijima, način pripreme hrane, tehnike potrebne za kuvanje do profesionalnog nivoa - kaže Cvijović.
- Takođe, i veštine korišćenja odgovarajuće opreme, sredstava i pribora za rad, kako da dekorišu i prezentuju pripremljenu hranu, čuvaju gotovu hranu, održavaju higijenu i poznavanje i primena HACCP standarda.
Kandidati prijave mogu poslati do 15. septembra.
JELOVNIK
U OKVIRU SC "Beograd" nalazi se sedam proizvodnih i isto toliko distributivnih restorana. Dnevno se pripremi oko 25.000 obroka, od kojih je između 14.000 i 15.000 za ručak. Jelovnik sastavljaju zajedno upravnici restorana, nutricionisti i studenti, i uglavnom se menja sezonski, ali često i mesečno, kako bi ono što je trenutno u ponudi bilo i na tanjiru.
Preporučujemo
SRAMNE REČI ANGELE MERKEL U MEMOARIMA: Evo šta je napisala o bombardovanju Srbije, ratovima i Zapadnom Balkanu
SA MNOGO pompe, u knjižare su stigli memoari bivše nemačke kancelarke Angele Merkel pod naslovom „Sloboda“. U njima se na nekoliko mesta spominju Srbija i Zapadni Balkan.
26. 11. 2024. u 17:09
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
PUTINOV NOVI SAVEZNIK? Ko je potencijalni rumunski predsednik - NATO raketni štit naziva SRAMOTOM, divi se Mađarskoj
NEZAVISNI ultradesničarski kandidat na predsedničkim izborima u Rumuniji Kalin Đorđesku osvojio je najviše glasova u prvom krugu i najveći je favorit za pobedu u drugom krugu, u koji će najverovatnije ići sa Elenom Lasčoni ispred partije "Save Romania Union" (USR).
25. 11. 2024. u 15:22
Komentari (0)