I DRUGI TALAS PTIČJEG GRIPA? U močvari Beljarica i u Borči pronađene uginule ptice, kao pre mesec dana

A. Z. K.

09. 11. 2021. u 08:51

NA području močvare Beljarica pronađena su tri uginula labuda kao i jedan u Borči, zbog čega u Udruženju "Eko - Pančevački rit" sumnjaju da je u toku drugi talas ptičjeg gripa.

И ДРУГИ ТАЛАС ПТИЧЈЕГ ГРИПА? У мочвари Бељарица и у Борчи пронађене угинуле птице, као пре месец дана

Foto: Printskrin

Iz JKP "Veterina Beograd" potvrdili su da su ptice pronađene i da će ova situcija biti praćena i u narednom periodu na terenu.

Pre mesec dana na levoj obali Dunava pronađeno je devet uginulih labudova. Veterinarski inspektori obavili su tada vanrednu kontrolu, uzeli briseve i zaključili da su ptice bile zaražene.

Kako navode iz udruženja "Eko - Pančevački rit", sumnjaju da je ovo drugi "udar", jer je u prethodnih deset dana situacija bila mirna.

Direktor javnog komunalnog preduzeća "Veterina Beograd" Budimir Grubić potvrdio je vest ovog Udruženja. Kako nam je rekao, situacija na terenu će biti praćena. Iz "Veterine" nisu mogli da preciziraju da li je i ovog puta razlog uginuća bio ptičji grip.

Pre mesec dana je tokom kontrole koju su obavili veterinarski inspektori utvrđeno postojanje ovog virusa. Tada je kao mesto žarišta označen Kej oslobođenja u Zemunu, jer se na ovom prostoru pojavio prvi oboleli labud. Ovaj deo reke Dunav u prečniku od tri kilometra tada je proglašen zaraženim. Poluprečnik od 10 kilometara od Keja oslobođenja inspektori su proglasili ugroženim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?