Лесковачку пљескавицу боље праве Нишлије
01. 09. 2017. у 08:47
Шта је показало такмичење у припреми специјалитета са роштиља у Лесковцу које је окупило 70 такмичара: На гостујућем терену, Нишлије су потукле комшије Лесковчане

ЛЕСКОВАЦ - На такмичњу у припреми специјалитета са роштиља, у коме је учествовало 70 такмичара из 11 екипа са југа Србије, али и из Софије, апсолутни победник је Удружење угоститељских и туристичких посленика града Ниша. Надметали су се у три категорије, а сви су редом рекли да је за добар роштиљ најважније добро месо.
Од комадића самлевеног меса може се направити чудо, али је упућенима у овај специјалитет познато колико је тешко направити "обичну пљескавицу".
- Ма, лако је бити роштиљџија када се пљескавица нафилује качкаваљем или сланином, али је мајсторство погодити душу пљескавице, да буде печена, а сочна и да сачува укус меса и ћумура - каже Зоран Мирашевић, председник Удружења угоститељских и туристичких посленика града Ниша.
После неколико сати испробавања проглашен је победник. На гостујућем терену, Нишлије су потукле комшије Лесковчане.
САВЕТ ЗА ДОБРЕ ЋЕВАПЕ
ТАЈНА добрих ћевапа је начин на који се пеку, па нам победник у припреми овог специјалитета Селибор Станковић из Књажевца открива да се роштиљ окреће на скари "само два пута". Ватра треба да је што "тиша" и пустите роштиљ да се одмори, али не сме да загори, саветује Селибор.
Rostilj
01.09.2017. 11:30
Leskovcani su se nekad dobro setili da naprave brend od mlevenog mesa, ali generalno leskovacki rostilj je uzasan. Makar ja tako mislim. Dzabe mi natrpaju i daju pljeskavicu od 400 grama kad je kao da jedes karton. Ipak su Nislije neprevazidjeni u rostilju. Idite u Nis i udjite u bilo koju kafanu ili birtiju, bicete prezadovoljni. Nema rostilja kao u Nisu. Uvek rado tamo jedem
Nigdje nijesam jeo bolji rostilj Nis zakon
@Srbin Bokelj - Nekad je bila roštiljnica kod Joce i Nene, ne znam jel još uvek postoji. Tamo sam jeo najbolju pljeskavicu u svom životu, gurmansku , baš specijalitet.I tad je pravljena od mesa iz Srbije, sad nisam siguran dal se više koristi naše meso ili iz uvoza zaleđeno ko zna kad i ko zna gde.
Uvek bilo .
Коментари (4)