Све од чоколаде па чак и - пиво

С. В.

09. 12. 2018. у 22:15

У "Дорћол плацу" одржан сајам слаткиша над слаткишима. Слана чоколада прави се од морске соли и алги

Све од чоколаде па чак и - пиво

На једном од штандова - В. Данилов

ОНАЈ ко није био на Фестивалу чоколаде у "Дорћол плацу" овог викенда не зна шта су праве слатке муке. Ова манифестација окупила је велики број произвођача најпопуларнијег слаткиша, који су своје ђаконије представили публици. На тезгама су се нашле најлепше посластице од какаоа са лавандом, кикирикијем, малинама, боровницама, ментом, смоквама, а "Дорћол плац" био је премали да прими све чокољупце.



Било је и необичних укуса, попут слане и љуте чоколаде. Чокомајстори су нам открили тајну и рекли да се слана чоколада, иначе светнозелене боје, прави од морске соли и алги. Уверили смо се да је укус сличан белој чоколади. Они који воле комбинацију слатког и љутог задовољили су своја непца чоколадом са бибером или чилијем. Вредни излагачи су за гурмане спремили чоко-кобасицу.

- Право црево смо филовали млечном и тамном чоколадом, а додали смо кекс и бадем - открила нам је Снежана. - Затим смо кобасицу посули шећерним скробом, те има лепу белу боју, сече се на дасци као права кобасица и веома је укусна.


Осим ликера и кафе, заинтересовани су могли пазарити и чоколадно пиво! Како нам је рекао мајстор, рецепт је једноставан - чоколада се додаје у пиво све док се не добије лепа густина и добра мешавина укуса.


Осим укусних залогаја, организовано је и кување чорбе од чоколаде, слатки коктели и забава уз ди-џеја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације