KINA JE NA STRANI SRPSKOG NARODA: Dodik zahvalio Pekingu što je protiv rezolucije o Srebrenici (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2024. u 21:12

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je pokušaj da se na dnevni red Generalne skupštine Ujedinjenih nacija stavi rezolucija o Srebrenici politička stvar koja dolazi sa Zapada, dok političko Sarajevo želi kroz tu rezoluciju da "opere" svoju nečistu savest, izmišljajući laži i podvale.

КИНА ЈЕ НА СТРАНИ СРПСКОГ НАРОДА: Додик захвалио Пекингу што је против резолуције о Сребреници (ВИДЕО)

FOTO: Novosti

- Kada čitate rezoluciju vidite, da se traži da zemlje članice UN-a u svoj obrazovni program potenciraju događaj u samoj Srebrenici, istakao je Dodik za RTRS.

Dodik je izrazio svoju zahvalnost što je Kina, koja je stalna članica Saveta bezbednosti, još 2016. godine bila zajedno sa Rusijom protiv rezolucije.

- Veoma je značajno što je Kina na strani srpskog naroda, a uz to i Rusija. Amerika, Britanija i Nemačka se još ponašaju kao hegemon, dok se Kina, uprkos tome što ima veliku stratešku moć, ne ponaša kao hegemon, naveo je  Dodik.

Prema njegovim rečima Kina ima veoma veliko iskustvo u spoljnoj politici.

- Treba znati da je Kina decenijama bila u nekoj vrsti izolacije, da je izdigla sviju ekonomiju u zadnjih 10 godina, da je zajedno sa Rusijom i Brazilom formirala BRIKS koji se sada udvostručio, dodao je predsednik RS.

Dodik je u Beogradu prisustvovao svečanom ručku u čast predsednika Kine Si Đinpinga i njegove supruge Peng Lijuan koji je priredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom