KINESKI PREDSEDNIK ODUŠEVLJEN I IMPRESIONIRAN DOČEKOM: "Ovo je obostrano i iskreno prijateljstvo"

Novosti online

08. 05. 2024. u 10:42

POSLE svečanog dočeka predsednika NR Kine Si Đinpinga, koji je upriličen ispred Palate Srbija, od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, usledio je sastanak dva predsednika u užem formatu.

КИНЕСКИ ПРЕДСЕДНИК ОДУШЕВЉЕН И ИМПРЕСИОНИРАН ДОЧЕКОМ: Ово је обострано и искрено пријатељство

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Si je tokom svog obraćanja istakao kako su i on i njegova supruga bili imspresionirani sinoćnim dočekom, ali i celokupnom organizacijom posete.

- Veoma sam srećan što sam ovde, u vašoj prelepoj i prijateljskoj zemlji. Gospodine predsedniče, vi ste me dočekali na aerodromu. Sada sam imao priliku da vidim ovako veličanstvenu ceremoniju, zaista sam bio dirnut. Mi smo iz prve ruke svedoci da srpski narod posmatra kineski narod kao svoje čelične prijatelje. Ovo je obostrano i iskreno prijateljstvo. Ja to zaista pozdravljam. Zaista je ovo na mene ostavilo dubok utisak. Juče je na aerodromu takođe bila izuzetna ceremonija. I plesni ansambl je bio impresivan. Moja supruga i ja smo bili dirnuti. Znam da ste i lično dosta zalaganja uneli u moju posetu i zaista sam dirnut. Živo se sećam moje prošle posete. Ovoga puta sve što ste priredili je dokaz našeg prijateljstva. Ja sam lično osetio vašu iskrenost u pozivima da posetim vašu zemlju - kazao je Si.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom