ATLETA SA SJAJNIM INSTINKTOM: Pet Rajli pohvalno o Nikoli Joviću

Novosti online

07. 05. 2024. u 22:40

PRVA NBA sezona za Nikolu Jovića protekla je uglavnom u prilagođavanju na uslove na parketu najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu, dok je u drugoj mladi srpski košarkaš blesnuo i na kraju regularne sezone kao i u plej-ofu, zadužio mesto u startnoj petorci Majami Hita. Osetili su na Floridi Jovićev potencijal i nisu se libili da mu pruže šansu, kako u Razvojnoj ligi, tako i na NBA mečevima visokog uloga.

АТЛЕТА СА СЈАЈНИМ ИНСТИНКТОМ: Пет Рајли похвално о Николи Јовићу

Foto: Profimedia

Na pruženo poverenje, nekadašnji košarkaš Mege je uzvratio sa 7,6 poena i 4,2 skoka u proseku. Za mentora, dobio je prekaljenog asa Džimija Batlera, neretko je za pružene partije dobijao pohvale od trenera Erika Spolstre, a na završnoj konferenciji nakon ispadanja iz plej-ofa (izgubili od Bostona 4:1 u prvoj rundi), reči podrške dobio je i od Peta Rajlija, predsednika Majamija i nekada trofejnog trenera sa čuvenim "Šoutajm Lejkersima".

- Niko je prošle godine imao priličnih problema sa leđima. Videli smo ove sezone u 70, 80 odsto njegovih mečeva da ovaj momak ima talenat. Sada je važno da razvija košarkaški IQ, da uči, uči i uči - poručio je Rajli pred medijima.

Ako ne igraš, bolje ćuti

OSVRNUO se Pet Rajli i na reči Džimija Batlera koji je poručio da je bio zdrav, Majami bi prošao Boston u prvoj rundi plej-ofa.

- Ako nisi na terenu da igraš protiv Bostona, Njujork Niksa, trebalo bi da držiš jezik za zubima - poručio je prvi čovek Majami Hita.

Napomenuo je čuveni stručnjak i određene segmente u Jovićevoj igri koji mu se dopadaju, uveravajući da kod srpskog krila i te kako ima prostora za napredak. Kako u Majamiju paze na svaki detalj, sudeći po Rajlijevim rečima, jasno je i da je skovan i plan za fizički razvoj Nikole Jovića.

- Takođe, za dvadesetogodišnjaka su izuzetno bitni kardio- treninzi. Ne želimo da ga napravimo da bude ogroman i mišićav. On je atleta. Ima sjajan košarkaški instinkt. Nesebičan je, dobar skakač, igrač koji može da trči sa jedne na drugu stranu terena. Krivulja njegovog napretka na dijagramima je nadprosečna - dodao je Rajli.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)