DŽABA VAM MILIJARDE: Pari Sen Žermen opet stao pred vratima raja u Ligi šampiona

N. Iljukić

08. 05. 2024. u 18:37

NIJE sve u parama, ima nešto i u volji i talentu. Jer da je sve u parama, odavno bi Pari Sen Žermen u svojim klupskim vitrinama imao i srebrni pehar osvajača Lige šampiona. Svi ostali trofeji, svih 12 titula prvaka Francuske (obezbeđena je i 13.), pa 14 nacionalnih kupova, 12 francuskih superkupova, devet liga kupova i jkedan jedini evropski trofej, Kup pobednika kupova iz 1996. godine su ništa. Ništa od onoga što navijači na "Parku prinčeva" čekaju bar oda kada je Naser el Kelaifi došao u najveći kabinet na ovom stadionu i obećao titulu prvaka Evrope.

ЏАБА ВАМ МИЛИЈАРДЕ: Пари Сен Жермен опет стао пред вратима раја у Лиги шампиона

Foto: Goran Čvorović

Stali su popularni "sveci" opet u predvorju raja u Ligi šampiona, činilo se da će u revanšu polufinala lako da stignu i prestignu minus od jednog gola iz prvog meča sa Borusijom, ali "žuti" iz Dortmunda su identičnom pobedom i u Parizu (1:0) na nekoliko trenutaka isključili struju u "gradu svetlosti" i pošli ka "Vembliju" na kojem su veliko finale igrali i 2013. godine kada ih je savladao Bajern Minhen (2:1).

Što bi se reklo, pare ne vrte u slučaju Pari Sen Žermena ni tamo gde nisu htele razne burgije. To što u naletima navijačkog frasa u Francuskoj sada broje koliko puta je lopta okrnznula ili direktno udarila u stativu ili prečku gola Borusije Dortmund je "labudova pesma". Ta precizno izračunata brojka o 14 stativa i prečki ostaće da titra pred očima ucveljenih milionera još samo nekoliko dana. Pardon, milijardera...

Jer, zvanični podatak kaže da ekipa koju katarskim petrolejskim parama finansira Kelaifi vredi 1,02 milijarde evra. S druge strane terena joj je u dvomeču bila Borusija koja vredi 463 miliona evra. To što je, više nego dva puta vredniji tim ostao ukopan u svojoj sujeti i nemoći da gleda londoinsko finale sa malih ekrana je plastičan dokaz da stvarno nije sve u parama.

A, setimo se samo "drim tima" sa Mesijem, Nejmarom, Bufonom, Serhiom Ramosom. Od megazvezda ostao je Samo Kilijan Mbape koji broji svoje poslednje dane u svlačionici PSŽ. On će za par nedelja na promociju u Madrid. Čekaju ga raširenih ruku u Realu.

Skupo, skuplje...

NA platnom spisku Pari Sen Žermena je najskuplji Kilijan Mbape čija je godišnja plata 180 miliona evra. Daleko iza njega je Ašraf Hakimi sa 65, pa Dembele, Mendes i Emreri sa po 60 miliona evra i mnogi drugi iza njih koji u ukupnom zbiru čine ovaj tim vrednim 1,02 milijarde evra. A prema "Forbsu" Pari Sen Žermen kao klub vredi 4,21 milijardu evra i po tome je sedmi na svetu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)