ON NIJE BEGUNAC: Kneževićeva odbrana ponudila jemstvo od 75.000 britanskih funti

Novosti online

06. 05. 2024. u 16:56

ZDRAVKO Đukanović, advokat odbrane predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, potvrdio je danas da je podneseta žalba na odluku o pritvoru za njegovog branjenika i dodao da je predloženo jemstvo u iznosu od 75.000 britanskih funti.

ОН НИЈЕ БЕГУНАЦ:  Кнежевићева одбрана понудила јемство од 75.000 британских фунти

Foto: Tanjug

On je za podgoričku A 1 TV rekao da je ovaj predlog pravedan, uzimajući u obzir da je Knežević tražio i obezbeđenje od 24 sata i da napuštanje Crne Gore nije realna opcija.

- Duško Knežević nije begunac, već je napustio Crnu Goru kako bi izbegao politički teror i progon Mila Đukanovića, rekao je advokat Đukanović.

Odbrana je uložila žalbu, ističući potrebu za zamenom mera pritvora merama zabrane napuštanja Crne Gore, uz određivanje jemstva od 75.000 britanskih funti.

Đukanović je naglasio da je ovaj iznos usklađen s presudom koja je predsedniku Atlas grupe izrečena u Velikoj Britaniji, a koju je Knežević već poštovao.

Posebno je istaknuta potreba za obezbeđenjem od 24 sata po ukidanju pritvora, izražavajući zabrinutost za bezbednost Kneževića.

Ranije je rečeno da odbrana insistira da Knežević tokom 24 sata obezbeđuju pripadnici protivterorističke jedinice MUP-a Crne Gore, preneo je podgorički portal A plus.


BONUS VIDEO: SVEČANO U PARIZU: Najradosniji hrišćanski praznik proslavljen u crkvi "Sveti Sava"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)