VUČIĆ O VEŽBI "VIHOR 2024": Promenila su se vremena i načina ratovanja, ali danas smo pokazali mnogo veću snagu

Novosti online

19. 04. 2024. u 18:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksadnar Vučić je tokom gostovanja u Dnevniku na TV Pink pričao i o današnjoj združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Vihor 2024".

ВУЧИЋ О ВЕЖБИ ВИХОР 2024: Променила су се времена и начина ратовања, али данас смо показали много већу снагу

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić kaže da je zadovoljan pripremom same vežbe i njene organizacije.

- Suštinski moramo da napustimo koncept četiri brigade. Moramo imati jedinice za delovanje u svim rodovima vojske. I jedinice da dronovima za izviđanje, dronove kamikaze, dronove sa bombama... Ne možete da imate brigadu zaduženu za jedno, za drugo. Promenila su se vremena i način ratovanja. Istovremeno, pokazali smo mnogo veću snagu - rekao je on.

Istakao je da je sva tehnika nova i da mu je bilo interesantno da vidi sistem "ALAS".

- Samo je u dva metra promašio, to je dozvoljena razdaljina. Na tome smo dugo radili, i na dronovima koji su od izuzetnog značaja - kazao je Vučić.

- Dronovi kamikaze su gotovo svi pogodili. Nemam ni problem da pomenem i značaj privatnih kompanija, iako uvek navijam za državni sektor. Kompanija PRDC je pokazala danas dron koji nosi 12 mina od 60 mm. Zamislite sada udaljenost rovova u nekom brdskom području, dovoljno je da podignete taj dron i da bacate mine u neprijateljske tranšeje. Danas je 12 od 12 pogodilo u centar mete - kazao je Vučić.

On kaže da su PASARSI obavili veliki posao i da su pogodili dronove mete koje je napravio PRDC.

- Sve su pogodili, a pokazali su i kako mogu da deluju i na oklopna vozila. Mnogo toga smo videli, vrhunsku obučenost i bez greške pripremljeno sve. Videli smo i glupe komentare Kurtija. Smeta mu što smo 30 km udaljeni od administrativne linije. Pa sada treba u centru Beograda da pravimo. To nekada postaje tragikomično, koliko gluposti treba da slušate od ljudi iz regiona i nekih svetskih zvaničnika - dodaje predsednik.

Vučić je rekao da živi za uspeh i napredak naše zemlje.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić