LUDA UTAKMICA U HUMSKOJ: NJegoš Petrović u završnici meča doneo pobedu Vojvodini protiv Partizana (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

02. 05. 2024. u 18:40

FUDBALERI Partizana nastavili su seriju poraza. Oni su u trećem kolu plej-ofa izgubili od Vojvodine u Humskoj sa 3:2.

ЛУДА УТАКМИЦА У ХУМСКОЈ: Његош Петровић у завршници меча донео победу Војводини против Партизана (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Dobru utakmicu odigrali su crno-beli i Novosađani. Na kraju su se gosti radovali i to zahvaljujući bivšem igraču Crvene zvezde Njegošu Petroviću koji je u četvrtom minutu nadoknade doneo trijumf timu sa severa naše zemlje.

Ekipi iz Beograda je ovo bio peti vezani poraz u svim takmičenjima i jasno je da će borba za drugo mesto biti grčevita do samog kraja.

Ovim rezultatom najviše može da profitira Crvena zvezda koja u slučaju pobede ili remija nad TSC-om može matematički da obezbedi sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

Domaćin je prvi došao do prednosti. Igrao se 18. minut kada je Đorđe Crnomarković zatresao sopstvenu mrežu nakon što nije najbolje reagovao posle centaršuta Alda Kalulua.

Ipak, gosti su do odlaska na odmor uspeli da preokrenu rezultat. Strelci su bili Kejleb Seri u 38. i Dejan Zukić u 44. minutu.

Bolje su izgledali izabranici Alberta Nađa koji je debitovao na klupi Partizana u drugom poluvremenu i zbog takvog pristupa su nagrađeni pogotkom koji je u 57. minutu postigao Aranđel Stojković.

Vredi istaći da je domaćin posle toga imao dosta sreće. Aleksa Vukanović je pogodio prečku, a uz to Novosađanima su poništena i dva pogotka, oba zbog prekršaja u napadu posle kornera.

Ipak, junak gostiju postao je Petrović koji je udarcem sa nekih 20 metara u četvrtom minutu nadokande matirao Aleksandra Jovanovića.

Partizan je ostao drugi na tabeli sa 70 bodova, dok je Vojvodina na petom mestu sa 54.

Drugo poluvreme: Partizan - Vojvodina 2:3

90+4' - Vojvodina je uspela da pobedi pogotkom bivšeg igrača Crvene zvezde Njegoša Petrovića. Šutirao je sa nekih 20 metara i matirao je Jovanovića.

 

90' - Utakmica je produžena za četiri minuta.

76' - Drugi put vodi Vojvodina u Humskoj! Ivanović je bio najviši u skoku posle centaršuta iz kornera i Jovanović je prinuđen da po treći put izvadi loptu iz mreže. Ipak, gol je poništen zbog odgurivanja.

75' - Zahid je petom ostavio loptu Nathu koji je iz prve šutirao, no lopta je otišla malo pored gola koju čuva Carević.

67' - Sreća za Partizan. Novosađani su odigrali sjajnu akciju, lopta je došla do Vukanovića koji je šutirao iz prve i pogodio je prečku. Jovanović je samo pogledom ispratio šut bivšeg igrača Crvene zvezde.

59' - Odmah je Vojvodina postigla novi gol, ali on nije priznat zbog faula koji je napravio Mateus Indio nad Nikolom Antićem.

57' - Izjednačio je Partizan. Ukrao je Partizan loptu na sredini terena, Nikolić je uposlio Stojković koji je odličnim udarcem iskosa sa desne strane doneo poravnanje rezultata.

 

57' - Dobra šansa za domaće. Kalulu je centrirao sa desne strane, najviši u skoku bio je Zahid, no šutirao je preko prečke.

53' - Napravio je dve promene Albert Nađ. Utakmica je završena za Saldanju i Aleksu Jankovića, a umesto njih priliku su dobili Nemanja Nikolić i Jung Jun Goh.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. Odmah je Saldanja napravio faul i zbog toga dobio žuti karton.

Prvo poluvreme: Partizan - Vojvodina 1:2

45+1' - Zavrešno je prvo poluvreme u Humskoj!

44' - Evrogol Dejana Zukića. Asistent kod prvog gola donosi preokret Vojvodini. Primio je kapiten gostiju loptu unutar šesnaesterca rivala, okrenuo se sjajno šutirao i pogodio gornji desni ugao gola crno-belih.

 

40' - Neverovatno šta nije iskoristio domaćin. Bila je dobra prilika najpre za Kalulua, a onda i Saldanju koji je promašio ceo gol iz izgledne pozicije.

38' - Odmah je usledila kazna i Vojvodina je izjednačila rezultat. Seri je dobro pratio napad svog tima, ostao je sam na drugoj stativi i nije mu bilo teško da savlada Jovanovića koji nije baš najbolje reagovao.

 

37' - Malo je nedostajalo da na semaforu stoji 2:0. Kalulu je ostavio loptu Saldanji koji je šutirao iz prve, no Carević je fantastično intervenisao i sprečio Brazilca da postigne prvi gol još od 9. marta.

32' - Nova dobra prilika za goste. Seri je šutirao iz izgledne pozicije, ali se odlično postavio Arenđel Stojković i izblokirao udarac krilnog napadača Vojvodine.

23' - Pokušao je Seri da prevari sudiju Jovanovića i natera ga da pokaže na belu tačku. Ipak, odlično je situaciju u kaznenom prostoru domaćina video glavi arbitar i igraču iz Obale Slonovače pokazao žuti karton zbog simuliranja.

18' - Prva prava akcija Partizana i odmah gol. Zahid i Natho su sjajno kombinovali. Fubdaler iz Norveške je loptu poslao u petarac, ona je pogodila Crnomarkovića i završila iza leđa Carevića.

15' - Novosađani su za sada konkretniji i više prete. Domaćin još uvek nije stvorio izglednu šansu. Vredi pomenuti i da je prvi žuti karton na utakmici dobio Seid Korać.

8' - Vojvodina nije uspela da zapreti posle dva kornera. Oba puta je dobro reagovala odbrana domaćeg tima.

6' - Prva dobra prilika na utakmici za goste. Vukan Savićević je centrirao sa leve strane, glavom je šutirao Aleksa Vukanović. Dobro je bio postavljen Aleksandar Jovanović i izbio je loptu van terena.

1' - Počela je utakmica u Humskoj!

Sastavi timova:

Partizan (4-1-4-1): Jovanović - Stojković, Filipović, Saničanin, Antić - Stjepanović - Janković, Kalulu, Natho, Zahid - Saldanja.

Vojvodina (4-2-3-1): Carević - Lazarević, Korać, Crnomarković, Mateus Indio - Savićević, Petrović - Radulović, Zukić, Seri - Vukanović.

Uoči meča:

Crno-beli su prva dva kola doigravanja doživeli dva poraza, a u seriji su od četiri neuspeha. Sigurno da "parni valjak" želi da prekine taj niz, ali to neće biti lako pošto je rival kvalitetan.

Partizan se tokom nedelja zahvalio Igoru Duljaju, pa je na klupu ovog kluba seo njegov doskorašnji pomoćnik Alber Nađ. On će tako debitovato kao šef stručnog štaba (u derbiju menjao suspendovanog Duljaja).

Novi strateg kluba iz Humske ima problema sa štoperima, pa će tandem centralnih defanzivaca na ovoj utakmici činiti Aleksandar Filipović i Siniša Saničanin.

Ovaj meč je bitan za obe ekipe. Domaćin želi da zadrži drugo mesto, dok Vojvodina ima cilj da se domogne pozicije četiri koja vodi u Evropu.

Partizan je trenutno drugi na tabeli sa 70 bodova, ima četiri više od TSC-a koji ovog četvrtka gostuje Crvenoj zvezdi. Novosađani su na šestoj poziciji sa 51.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA! Natho postigao fantastičan pogodak

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo