ARHUS ZA ISTORIJU: Finale danskog kupa moglo bi da promoviše novog rekordera

O. M.

09. 05. 2024. u 10:50

ARHUS ima priliku da postane najtrofejniji klub u danskom kupu, ako danas u finalu na "Parkenu" u Kopenhagenu pobedi ekipu Silkeborga.

АРХУС ЗА ИСТОРИЈУ: Финале данског купа могло би да промовише новог рекордера

Foto: Profimedia

Biće ovo rekordno 13. finale, koliko do sada ima i Kopenhagen, a obe ekipe su po devet puta osvajale pehar. S druge strane je Silkeborg, klub koji u svojim vitrinama ima jedan Kup i jednu srebrnu medalju za izgubljeno finale.

Obe ekipe su u veoma lošoj formi. Silkeborg je sezonu počeo neočekivano dobro i jedno vreme čak slovio kao kandidat za titulu šampiona, ali je u međuvremenu zakazao i pao na šestu poziciju, bez šansi i da se dokopa evropskog fudbala. Ta šansa ipak im se pruža preko Kupa.

Na tom putu stoji im Arhus, ekipa koja je u tek nešto boljoj formi od njih. Ove sezone odigrali su tri meča. Arhus je jednom pobedio, a dva su završena podelom bodova.

U Kupu su se poslednji put sastali u osmini finala 2015. godine kada je Arhus bio bolji i kasnije stigao do finala u kome je poražen od Kopenhagena.

NAŠ TIP: I0-1&II0-1 ((kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)