VAKCINU PRIMILA I GRADONAČELNICA: Nastavljena masovna imunizacija u Kruševcu

S. Babović

08. 02. 2021. u 12:04

GRADONAČELNICA Kruševca Jasmina Palurović primila je danas kinesku vakcinu “Sinofarm” na jednom od punktova u Hali sportova.

ВАКЦИНУ ПРИМИЛА И ГРАДОНАЧЕЛНИЦА: Настављена масовна имунизација у Крушевцу

Foto: Gradska uprava

Zajedno sa njom,vakcinisani su i Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika, načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić i zamenik načelnika Vesna Anđelić,kao i zaposleni u Gradskoj upravi.

- Izuzetno je bitno za sve građane da se vakcinišu, kako bi zaštitili sebe i svoje porodice od bolesti koja je, na žalost odnela i mnoge živote-napominje gradonačelnica Jasmina Palurović.- Takođe, to je i jedini put postizanja tzv. kolektivnog imuniteta, kako bi brojka zaraženih na nacionalnom nivou počela da pada.

Foto: Gradska uprava

Gradonačelnica Kruševca podvlači da je zadovoljna odzivom sugrađana na poziv da se zaštite vakcinom, i poziva one koji to još nisu uradili da se prijave putem portala eUprave i izaberu jednu od ponuđenih pet vrsta vakcina.

Foto: S. Babović

- Do sada je oko 11 000 Kruševljana primilo prvu dozu vakcine, a revakcinacija je 21 dan nakon vakcinacije-napominje dr Marina Kostić,direktorka Doma zdravlja.-Sa davanjem prvih vakcina u Kruševcu počelo se 19.januara, a od sutra kreće i revakcinacija. Očekuje se i dopremanje ruske vakcine „ Sputnjik“.

Foto: S. Babović

Masovna vakcinacija u okviru borbe protiv epidemije KOVID-19 nastavlja se danas i na drugim punktovima u Kruševcu.Samo u Hali sportova,koji predstavlja najveći punkt angažovano je 14 lekara i 28 medicinskih sestara,kao i brojni volonteri Doma zdravlja i Crvenog krsta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)